Egy nagyobb társaságnak kb.20 embernek, hogy mutatkozzak be?
17 éves lányként nem vagyok teljesen biztos benne, hogy egy kb. 20 fős társaságnak akik 20-40 évesek, mélyebb interakcióba nem szeretnék bonyolódni, de később fogok érkezni erre az összejövetelre és nem ismerem őket, szeretnék jó benyomást kelteni.
Mindenkivel fogjak kezet? Én nyújtsam először a mancsom? Illetve ha ez egy abszolút baráti összejövetel merjek tegeződni? Nekem kell elsőnek köszönnöm mert később csatlakozom.
"Jó estét, sziasztok! xy vagyok!"
Ennyi elég lesz.
Azért nem kell ezt annyira múlt századi merevséggel kezelni, hogy ki köszön elsőnek. Nyugodtan köszönhetsz akár minden helyzetben elsőként, legalábbis a hétköznapi helyzetekben.
Nézd meg milyen jellegű lesz a találkozás. Egyik az amikor téged bemutatnak, és mindenki rád figyel, tehát tudsz is egy szuszra köszönni mindenkinek, másik az amikor mindenki el van egy-egy kialakult csoportban elszórtan és beszélgetnek, mert te fél órával később érkeztél. Ez a két fő lehetőség van, tehát amikor be tudsz egyszerre mutatkozni mindenkinek és amikor csak egyenként, mert már kialakultak a csoportok.
Ha mindenki rád figyel akkor köszönj mindenkinek és mutatkozz is be, például így: "Sziasztok! Kőrösi Réka vagyok!". Vagy ha nem tegeződős az összejövetel, akkor elég ha csak a nevedet mondod, kicsit körbepásztázva a társaságon, jelezve, hogy mindenkinek mutatkozol be.
Ha akkor érkezel, amikor már kialakult csoportok vannak, akkor meg nem kell körbemenni a bemutatkozás miatt. Akkor elég ha ott és akkor köszönsz és bemutatkozol, ahol csatlakozol egy beszélgetésbe, de ott se szakítsd félbe a beszélgetést, hanem majd figyelnek rád azt jelzik. Akár mondanak is valamit. De ha van amit te is hozzá tudsz szólni, akkor mondhatod, mintegy bekapcsolódva a társalgásba. Ha megvan a kontaktus és rád figyelnek, akkor, ahogy gördülékenynek találod köszönsz és XY vagyok. De nem kell ilyenkor azonnal erőltetni és megakasztani a beszélgetést, csak azért mert csatlakoztál. Majd alakul a helyzetben.
Az összes változatra érvényes viszont, hogy nézd mennyire tegezős a party, vagy mennyire szakmai és magázós, és annak megfelelően te is tegeződj, vagy magázódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!