Hogy mutatkozzak be?
Első vagyok.
A jó reggelt köszönéssel pedig nem foghatsz mellé! Nem tegező nem magázó nem lekezelő, szóval pont olyan amilyen kell!
Amikor megérkezel, mondd, hogy jó reggelt kívánok, a sima jó reggelt nagyon kulturálatlan.
Ők is válaszolnak majd, és akkor mondd az, hogy Szabó Kata vagyok, diákmunkára jöttem.
Ennyi az egész, ezzel nem fogsz mellé :)
Elég a bemutatkozás. A kézfogást szerintem ne erőltesd, kivéve ha esetleg "tartanák" a kezüket, de nem hiszem hogy így lesz. Egy hotelbe azért némileg más a légkör mint egy cukrászdába.
Fiatalabbként egyébként sem neked kell először kézfogást kezdeményezned.
Nos ez nem bemutatkozás csak a nevedet mondod be.
Benne van a kifejezésben is.
"Bemutatod önmagad". Egy név nem mond önmagában semmit max azt gondolják - Ja, ahha, Zsófi. Ismertem egy Zsófit a suliban, nagy szekagép volt. Az emberi agy így működik, társít, hasonlít, következtet.
Szóval ha tényleg be kell mutatkoznod, mondj néhány dolgot magadról.
-Neved ahogy szólítsanak
-Honnan jöttél vagy hol élsz
-Családi állapot
-Hány éves vagy
-mit csináltál eddig
-mit szeretsz a munkádban
-Mi a hobbid azaz mit szeretsz csinálni.
-És a végére hogy hogy érzel a találkozással kapcsolatban.
Ha így teszed, garantált jégtörőt kapsz.
Nem kell mindenkivel lekezelni főleg ha 30-an vannak. Nem kell a szemükbe nézni, ez is baromság. Elég ha futólag az arcukba nézel balról középre és jobbra majd vissza ugyanez amig beszélsz.
Gyakorold a szobád fala előtt addig amig zökkenőmentesen megy, kb 5-10 perc és kicsit fura elsőre de hidd el ha bent van és már nem feszülsz a fal előtt, előttük sem fogsz plusz a jövőben mindig így fogsz bemutatkozni és ez rengeteg plusszal jár majd, nem viccelek.
😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!