30 év körüliek, ti hogy vagytok ezzel a munkahelyi magázódással?
Előző és első munkahelyemre húszon évesen vettek fel. Alapból az tűnt logikusnak, hogy a nálam idősebbeket és magasabb pozícióban lévőket eleve magázom. De ennél a cégnél az volt a megbeszélt szokás, hogy ne legyen ebből probléma, mindenki tegez mindenkit, kortól, nemtől, rangtól függetlenül. Eleinte nekem ez nagyon furcsa volt, egyetemről kikerülve tegezni a 60 fölötti, akár akadémiai nagydoktor kollégákat is. Kellett pár hónap míg megszoktam.
Most úgy alakult hogy munkahelyet változtattam és egyetemen dolgozom oktatóként. (Hozzáteszem nem tartom magamat tanárnak, nincs tanári diplomám. Szakember vagyok a magam tudományterületén, de így alakult, hogy egyetemre kerültem.)
Itt a húszon éves hallgatóknak rögtön az első órán el szoktam mondani bemutatkozás után, hogy engem nyugodtan lehet tegezni. Sokkal egyszerűbb így a kommunikáció és amúgy sem érzem őket korban olyan távol magamtól. Ennek ellenére azt veszem észre, hogy a többség mégis magáz.
Lehet ez is megszokás kérdése és ha eltöltök itt is hosszabb időt, akkor természetes lesz. Meg a korral jár, hogy egyre többen fognak magázni, fiatalok, velem egykorúak is.
Ti hogy vagytok ezzel?
Ezek szerint nem vagyok egyedül a helyzettel - ezt jó tudni. :)
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!