Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért terjedt el szerintetek...

Miért terjedt el szerintetek ilyen nagy mértékben a helyesírást nélkülöző írásmód?

Figyelt kérdés
Igénytelenség? Nem tudnak írni? Sikk?
2010. júl. 12. 11:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Fogalmazási problémáim soha nem voltak, egyetemen is rendszeresen kell vetített előadásokat tartanunk, esszéket írnunk stb. Ennek ellenére ha neten beszélek ismerősökkel valamiféle chat-alkalmazással, én sem írok tökéletesen pontosan mindet. Persze az alapvető helyesírási dolgokra odafigyelek, de mondjuk nem kezdek nagy betűvel mondatot, és nem rakok pontot a végére. Ugyanígy használok a társaságunkban megszokott rövidítéseket is. Szerintem egy bizonyos szint felett azért az ember képes megkülönböztetni egy haveri beszélgetésben használt írásmódot egy hivatalos levélben használttól.
2010. júl. 12. 12:26
 12/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én begyepesedett fejű vénség vagyok, de nagyon vigyázok arra, hogy ne legyenek még a magán email-ekben sem helyesírási hibák. De mert publikálok is (internetes újságíróként), ott még jobban vigyázok erre. Nagyon jó lenne, ha valaki nincs tisztában a helyesírási tudnivalókkal, legalább használja a beépített ellenőrzőket. Van olyan informatikai fórum, ahol komoly figyelmeztetést kap, aki nem ír helyesen.
2010. júl. 12. 12:28
 13/18 anonim ***** válasza:
2010. júl. 12. 12:30
 14/18 A kérdező kommentje:

Érdekes hogy a műszaki fórumokon jobban "erőltetik" a helyesírást.

[link]

2010. júl. 12. 12:38
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, én még olyanokkal is szoktam találkozni akik 'kiejtés' szerint írják le a dolgokat! Pl. Tarcsd, Monta, stb..

Nagyon buta emberek léteznek..

2010. júl. 12. 12:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Van egy diplomás ismerősöm, megírt egy nagyobb anyagot, de beadás előtt elküldte nekem. Rémes volt, nem létezett két t, se ly, csak j, a többit nem is sorolom. Két heti munka volt rendbe tenni.
2010. júl. 12. 23:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Én sem tudom, de érdekelne. Pláne, hogy újságokban, meg hosszabb netes cikkekben is egyre gyakrabban látok helyesírási hibákat. Mondjuk itt elsősorban bizonyos női magazinokra gondolok, mert legelőször ezek jutnak eszembe és az, hogy ezekkel az 'apró' hibákkal elveszik tőlem az olvasás általi kikapcsolódás élvezetét. Ha már majdnem 500 Ft-ot kiadok egy újságért, nem is gyakran, csak nyaranta kétszer, napozáshoz aláfestőnek, akkor legyen már rendesen megcsinálva.
2010. aug. 8. 18:19
 18/18 anonim ***** válasza:
A Hir24, a Velvet, de néha még az Origo és az Index is elkövet olyan hibákat, amelyek szúrják a szememet. Megy is rögtön a kritika a Blogon, de attól még semmi sem változik, sajnos.
2010. aug. 8. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!