Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért terjedt el szerintetek...

Miért terjedt el szerintetek ilyen nagy mértékben a helyesírást nélkülöző írásmód?

Figyelt kérdés
Igénytelenség? Nem tudnak írni? Sikk?
2010. júl. 12. 11:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Most ezt nem értem..

Úgy, hogy például leír egy kérdést mindenféle hibával?

Vagy msn-en vagy hol?

2010. júl. 12. 12:02
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Sztem arra gondol,hogy így általában,amikor az embernek írnia kell:Dahogy írtad msn,itt a gyakorin, vagy akármilyen forumokon.Ez nem igénytelenség és nem az,hogy nem tudnak írni(persze van olyan is:D)és nem is sikk,hanem kényelem;)
2010. júl. 12. 12:10
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Arra gondolsz, hogy naon ceyi cexy béjbi? :D Nem tudom, mindenesetre elég idegesítő. Hála az égnek, úgy veszem észre, csak egy bizonyos korosztályra jellemző, aztán kinőnek belőle.
 4/18 A kérdező kommentje:
Általános viszonylatban, de legfőképpen a NET-es fórumokon.
 5/18 anonim ***** válasza:
Mert valakik kísérleteztek a közoktatásban. Az angolszász területekről átvették a kizárólagos szóképes olvasás tanítást, amely teljesen idegen a magyar nyelvtől! Mert ugye olyan CIKI a szótagolás! Aki szótagolva tanult olvasni és írni, az nem követ le olyan hibákat, hogy "hejesirás, etem, i-zgalmas, csereb-ere" és hasonlók. Se elválasztani, se helyesen írni nem tanultak meg nagyon sokan, még diplomások sem! Félelmetes egy-egy tudományos konferencia légkörében a fiatal kutatók vetítéses előadásaiban: minden tele van helyesírási hibákkal. Én annak idején nyomdász voltam, nekünk magyar tanári szinten kellett tudni a helyesírást és a nyelvtant. És erről még a számítógépes szövegszerkesztő használata sem tudott leszoktatni.
2010. júl. 12. 12:12
 6/18 anonim ***** válasza:
van, aki tudatlanságból, van, aki igénytelenségől..., de beszélhetünk regiszterváltásról is, lehet váltani a hivatalos nyelvhasználat, a köznapi, az egyszerűsödő ímélhasználat, a praktikusan rövidítéseket használó sms-nyelv,a gyors chat-elés közt ...
2010. júl. 12. 12:13
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tom h ti h vok Vele, de malydnem sirok mikor a sok kérdést és hozászolástt olvasom a GYK-on. Ojan hüjeségeket irnak a zemberek mient még nem látam."

Na, képzeld el, hogy ez a honfitársunk, (akire a kérdésedben szereplő valamennyi ok jellemző) hogy fog megírni pl. egy állás-pályázatot, vagy hogy fog szerepelni egy állás-interjún...?

2010. júl. 12. 12:13
 8/18 anonim ***** válasza:
én a vok, tod, tom szavaktól (?)vagyok rosszul, meg a nem igekötőként való használatától...
2010. júl. 12. 12:14
 9/18 A kérdező kommentje:
Igen, ez jellemző manapság a diplomásokra is. Ők is használják a jah, nah, tok, vmi, h, mien, stb szóretteneteket. Nagybetűket, szóközöket, írásjeleket sem használnak, nem beszélve a x,y kényszeredettségükről.
2010. júl. 12. 12:17
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a másik nagy baj, hogy a magyar nyelvet használni sem tudják, se füle, se farka mondatok (alany, állítmány gyengébbek kedvéért). Nem értem, mit is akart vele elérni az illető? Sokan egyszerűen nem tudnak fogalmazni.
2010. júl. 12. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!