Miért terjedt el szerintetek ilyen nagy mértékben a helyesírást nélkülöző írásmód?
Figyelt kérdés
Igénytelenség? Nem tudnak írni? Sikk?2010. júl. 12. 11:52
1/18 anonim válasza:
Most ezt nem értem..
Úgy, hogy például leír egy kérdést mindenféle hibával?
Vagy msn-en vagy hol?
2/18 anonim válasza:
Sztem arra gondol,hogy így általában,amikor az embernek írnia kell:Dahogy írtad msn,itt a gyakorin, vagy akármilyen forumokon.Ez nem igénytelenség és nem az,hogy nem tudnak írni(persze van olyan is:D)és nem is sikk,hanem kényelem;)
3/18 anonim válasza:
Arra gondolsz, hogy naon ceyi cexy béjbi? :D Nem tudom, mindenesetre elég idegesítő. Hála az égnek, úgy veszem észre, csak egy bizonyos korosztályra jellemző, aztán kinőnek belőle.
4/18 A kérdező kommentje:
Általános viszonylatban, de legfőképpen a NET-es fórumokon.
2010. júl. 12. 12:10
5/18 anonim válasza:
Mert valakik kísérleteztek a közoktatásban. Az angolszász területekről átvették a kizárólagos szóképes olvasás tanítást, amely teljesen idegen a magyar nyelvtől! Mert ugye olyan CIKI a szótagolás! Aki szótagolva tanult olvasni és írni, az nem követ le olyan hibákat, hogy "hejesirás, etem, i-zgalmas, csereb-ere" és hasonlók. Se elválasztani, se helyesen írni nem tanultak meg nagyon sokan, még diplomások sem! Félelmetes egy-egy tudományos konferencia légkörében a fiatal kutatók vetítéses előadásaiban: minden tele van helyesírási hibákkal. Én annak idején nyomdász voltam, nekünk magyar tanári szinten kellett tudni a helyesírást és a nyelvtant. És erről még a számítógépes szövegszerkesztő használata sem tudott leszoktatni.
6/18 anonim válasza:
van, aki tudatlanságból, van, aki igénytelenségől..., de beszélhetünk regiszterváltásról is, lehet váltani a hivatalos nyelvhasználat, a köznapi, az egyszerűsödő ímélhasználat, a praktikusan rövidítéseket használó sms-nyelv,a gyors chat-elés közt ...
7/18 anonim válasza:
"Nem tom h ti h vok Vele, de malydnem sirok mikor a sok kérdést és hozászolástt olvasom a GYK-on. Ojan hüjeségeket irnak a zemberek mient még nem látam."
Na, képzeld el, hogy ez a honfitársunk, (akire a kérdésedben szereplő valamennyi ok jellemző) hogy fog megírni pl. egy állás-pályázatot, vagy hogy fog szerepelni egy állás-interjún...?
8/18 anonim válasza:
én a vok, tod, tom szavaktól (?)vagyok rosszul, meg a nem igekötőként való használatától...
9/18 A kérdező kommentje:
Igen, ez jellemző manapság a diplomásokra is. Ők is használják a jah, nah, tok, vmi, h, mien, stb szóretteneteket. Nagybetűket, szóközöket, írásjeleket sem használnak, nem beszélve a x,y kényszeredettségükről.
2010. júl. 12. 12:17
10/18 anonim válasza:
Az a másik nagy baj, hogy a magyar nyelvet használni sem tudják, se füle, se farka mondatok (alany, állítmány gyengébbek kedvéért). Nem értem, mit is akart vele elérni az illető? Sokan egyszerűen nem tudnak fogalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!