Ha valaki feltesz egy banális kérdést, pl. : Hogy igyam, higítva, vagy töményen? Mi a helyes módja az értetlenkedésnek?
Hogy gondolod?
A jó stílus "megköveteli", hogy lehetöleg elkerüld a szavak ismétlését, még akkor is, ha csak azonos hangalakról van szó!
Eredetileg Tudományok - Helyesírás kategóriába írtam a kérdésem, nem a nyelvekhez. Nem tudom, miért helyezték át.
Szóval ha hirtelen reagál valaki egy válaszra, mert meglepődik, akkor hogy írjuk helyesen azt a kifejezést: hogy-hogy hogy?
Szerintem ez a helyes: Hogyhogy hogy?
mert a hogyhogy a kötőszó a hogy meg a hogyan rövidebb változata. vagyis kábé: "hogy érted azt, hogy hogyan?"
Nem értem a fenti válaszolók zömét. Ha egyszer van egy helyesírási kérdés, hogy valamit hogyan kell leírni, akkor arra nem válasz az, hogy írja le más szavakkal, mert nyilván a kérdező is át tudná fogalmazni. A kérdésére a kétszavas válasz:
Hogyhogy hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!