Ki tud/tanul japánul? Kérdések lent!
Hány éves korotokban kezdtétek a Japán tanulását?
Mi volt a motivációtok, célotok?
Esetleg ösztöndíjból Japánba ki ment ki? Hogyan megy ez?
Köszönöm:)
24 évesen kezdtem el.
Tetszettek a japán írásjelek. Úgy gondoltam, érdekes lenne, ha el tudnám olvasni őket.
Ösztöndíjjal mentem ki, de nagyon speciálissal, úgyhogy nem részletezem. Nem olyasmi, amire bárki pályázhat, és eleve 8 évre szólt.
20 évesen kezdetem.
A motivációm a japán kultúra megismerése volt. Ez alatt értem a hagyományt, a vallást, a történelmet, az irodalmat, de a filmek, animék, mangák, analóg és videojátékok, illetve zene világát is.
Idővel persze engem is elkapott a kiköltözés láza, de ez másodjára átgondolva már nem tűnt olyan jó ötletnek. Utánajárva aztán világossá vált, hogy nem is éppen egyszerű, sőt... - mondanom sem kell, ez sem hatott túl ösztönzőleg!
Autodidakta módon kezdtem, így az ösztöndíj meg hasonlók eleve tárgytalanok volt.
Turistaként jártam kint, és imádtam. De persze a turistáskodás és a dolgozás/tanulás általi megtapasztalás adott esetben akár "ég és föld" is lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!