Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondoltok az Eszperantó...

FulopHella kérdése:

Mit gondoltok az Eszperantó nyelvről?

Figyelt kérdés
Érdemes megtanulni? Mennyi időt vesz igénybe, hogy körülbelül középfokra eljussak?
2018. júl. 15. 00:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, könnyen tanulható nyelv, az hogy mikor meddig jutsz vele, az attól függ mennyi időt szánsz rá. Az hogy érdemes-e már kérdésesebb. Az alap ötlet jó volt, de akinek az angol az anyanyelve az a büdös életben nem fog idegen nyelvet tanulni. Persze, jó lenne ha igazság lenne, de ez a világ nem arról szól.
2018. júl. 15. 02:01
 2/13 anonim ***** válasza:
58%

Nem értem mire jó. Ennyi erővel meg lehet tanulni egy rendes, elő nyelvet is.

Angolul meg aki számít, tud. Tehát világnyelvnek nem jó, én 43 éves vagyok, még életemben nem kérdezte meg tőlem sehol senki külföldön, hogy tudok - e eszperantóul. Hogy angolul beszélek - e, azt annál inkább.

Egyetlen egy helyen, ez múzeumban láttam egyszer eszperantó nyelvű táblát, de azt is csak sejtem, hogy az volt, az olasz alapján értettem a nagyját, egy nyakatekert latinos szövegre lettem figyelmes.

2018. júl. 15. 08:11
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Aza helyzet, hogy én külföldön éltem ezért anyanyelvi angolt tudok ott kinn tanultam németet itt magyarországon olasz/latin (Ezeket alapfokon) ezek után könnyebb lenne? Inkább nyelvvizsga szempontjából gondoltam egy egyszerű nyelvet. Én úgy tudom részben ezekből áll össze.
2018. júl. 15. 10:30
 4/13 anonim ***** válasza:
0%

"Inkább nyelvvizsga szempontjából gondoltam egy egyszerű nyelvet"

Akkor javaslom a cigány nyelvet. Kb. 1 hét múlva mehetsz középfokra.

2018. júl. 15. 11:17
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Az eszperantót középfokú nyelvvizsgát néhány hónap tanulás után meg lehet csinálni. A nyelvtana logikai alapokra épül fel, a szókincse pedig főleg a latinhoz nyúl vissza, így rengeteg ismerős szógyököt találsz benne.

Az eszperantó ugyanolyan élő nyelv mint bármelyik nemzeti nyelv, és ugyanúgy vannak rajta könyvek, filmek, zene, színház, bulik, koncertek meg minden. Ezeket persze azok ismerik, akik tudják a nyelvet, az anglomán sznobok nem.

Én beszélek oroszul, angolul és eszperantóul is, és a saját példámon állítom, hogy legalább olyan jól lehet vele boldogulni, mint azokkal.

Érdemes megtanulni eszperantóul, a legkisebb ráfordítás mellett lehet vele óriási élményeket szerezni.

Javaslom, nézz körül a központi eszperantó oldalon, www.eszperanto.hu, találsz ott internetes tanfolyamot is! - Sok sikert a nyelvvizsgához!

2018. júl. 15. 11:21
 6/13 anonim ***** válasza:
Próbálkoztam vele, mert azt mondták sokan, hogy könnyű. Szerintem nehéz - igaz, előny, ha van nyelvérzéke az embernek hozzá. Hátránya az, hogy majdhogynem sehol sem lehet használni:(.
2018. júl. 15. 16:00
 7/13 anonim ***** válasza:

4.

Jó, csak aztán mihez fogsz a cigány nyelvtudásoddal?

2018. júl. 15. 16:01
 8/13 anonim ***** válasza:
73%
#7: 2020-tól a középfokú nyelvvizsga beugró lesz az egyetemre.
2018. júl. 15. 16:45
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ezek után mindenképpen neki fogok kezdeni!
2018. júl. 15. 22:14
 10/13 anonim ***** válasza:
37%

"Jó, csak aztán mihez fogsz a cigány nyelvtudásoddal?"

Mééér??? Az eszperantóval? :)

2018. júl. 16. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!