Mit gondoltok az Eszperantó nyelvről?
Nem értem mire jó. Ennyi erővel meg lehet tanulni egy rendes, elő nyelvet is.
Angolul meg aki számít, tud. Tehát világnyelvnek nem jó, én 43 éves vagyok, még életemben nem kérdezte meg tőlem sehol senki külföldön, hogy tudok - e eszperantóul. Hogy angolul beszélek - e, azt annál inkább.
Egyetlen egy helyen, ez múzeumban láttam egyszer eszperantó nyelvű táblát, de azt is csak sejtem, hogy az volt, az olasz alapján értettem a nagyját, egy nyakatekert latinos szövegre lettem figyelmes.
"Inkább nyelvvizsga szempontjából gondoltam egy egyszerű nyelvet"
Akkor javaslom a cigány nyelvet. Kb. 1 hét múlva mehetsz középfokra.
Az eszperantót középfokú nyelvvizsgát néhány hónap tanulás után meg lehet csinálni. A nyelvtana logikai alapokra épül fel, a szókincse pedig főleg a latinhoz nyúl vissza, így rengeteg ismerős szógyököt találsz benne.
Az eszperantó ugyanolyan élő nyelv mint bármelyik nemzeti nyelv, és ugyanúgy vannak rajta könyvek, filmek, zene, színház, bulik, koncertek meg minden. Ezeket persze azok ismerik, akik tudják a nyelvet, az anglomán sznobok nem.
Én beszélek oroszul, angolul és eszperantóul is, és a saját példámon állítom, hogy legalább olyan jól lehet vele boldogulni, mint azokkal.
Érdemes megtanulni eszperantóul, a legkisebb ráfordítás mellett lehet vele óriási élményeket szerezni.
Javaslom, nézz körül a központi eszperantó oldalon, www.eszperanto.hu, találsz ott internetes tanfolyamot is! - Sok sikert a nyelvvizsgához!
4.
Jó, csak aztán mihez fogsz a cigány nyelvtudásoddal?
"Jó, csak aztán mihez fogsz a cigány nyelvtudásoddal?"
Mééér??? Az eszperantóval? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!