Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németesek mit gondoltok,...

Németesek mit gondoltok, melyik osztrák tartományból jött?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=cC61T4d_9fU Az elejétől, az első embert kell nézni.

Mit gondoltok így beszéd alapján melyik tartományból jött szerintetek

2018. jún. 24. 21:33
 1/3 anonim válasza:
Hát nem tom de elsőnek a Tirol jutott eszemben
2018. jún. 24. 23:02
 2/3 Rick Mave ***** válasza:
100%
Egyik sem tiroli.... Az első az valahonnan Észak-Ausztriából származhat, tehát vagy Oberösterreich v. Niederösterreich, de semmiképpen sem Bécs. A második az nem osztrák, hanem kelet-német (!), viszont semmiképpen nem berlini és szerintem nem is szász (tehát nem Drezda, Lipcse, stb), bár nem esküdnék meg rá. Ennél pontosabban egy kelet-német tudná megmondani.
2018. jún. 25. 00:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Valóban nem tiroli, én is Felső- vagy Alsó-Ausztriára tippelnék. És második válaszoló, tudom, hogy ez kicsit off, de a kettes számú interjúalany szinte biztos, hogy berlini. Valóban nincs az az erős berlini Mundart, de amit annak tulajdonítanak, azt inkább pont hogy nem Berlinben, hanem Brandenburgban, esetleg Mecklenburgban hallani gyakran.
2018. jún. 25. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!