Körülbelül átlagosan hány szót kell ismerni ahhoz, hogy középfokon beszéljünk egy nyelvet?
2100-2300 szó a B2-es szinten tanulók szókincse angolból, németből és olaszból.
A B2-esnek megfelelő szókincs egyébként 3500-3900
Forrás: Wikipédia
151 szó az semmi, az alaphoz is minimum 2000 kell :)
Hát én elég sok nyelvből ismerek legalább 100-150 szót, de egyiken se tudnék megmukkanni (na jó, köszönés, köszönöm, és hasonlók talán mennének).
A nyelvtudást nem lehet szókincsben mérni, mert attól még, hogy ismersz egy csomó szót, nem biztos, hogy össze tudod rakni a mondatokat, vagy hogy megérted a bonyolultabb szövegeket.
A szavak magolásának semmi értelme, a nyelvtanulás akkor hatékony, ha sokat olvasol és szövegeket hallgatsz az adott nyelven, és próbálod használni is azt (megfogalmazni dolgokat írásban és szóban). Az ennek során megragadt szókincs sokkal tartósabb lesz, mint a magolással elsajátított.
Persze! Nem úgy tanulom, hogy kikölcsönöztem egy szótárt a könyvtárból és magolom be a szavakat és amíg azt a 150 szót megtanultam, elsajátítottam az alap mondatszerkezeteket, ragozást stb. Csupán relevanciának szánom, hogy hány szót tudok, hogy képben legyek.
Az egyik kurzus amit csinálok, 2900 3000 szót, lexémát tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!