Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Körülbelül átlagosan hány...

Körülbelül átlagosan hány szót kell ismerni ahhoz, hogy középfokon beszéljünk egy nyelvet?

Figyelt kérdés
Elkezdtem egy új nyelvet tanulni, és kapok adatot róla, hogy hány szót tudok, ami jelenleg 151, és mégis, gyakorlatilag meg se tudok mukkanni. Angolul egész jól beszélek, főleg ha elkezdem újra gyakorolni és visszajönnek a szavak meg a nyelvtani formák de abból nem tudom hány szót tudhatok. Egyszer a tanárom azt mondta, hogy egy átlagos magyar 3000-3600 szavas szókinccsel rendelkezik.

2018. jún. 14. 19:16
 1/5 anonim válasza:
42%

2100-2300 szó a B2-es szinten tanulók szókincse angolból, németből és olaszból.

A B2-esnek megfelelő szókincs egyébként 3500-3900

Forrás: Wikipédia

151 szó az semmi, az alaphoz is minimum 2000 kell :)

2018. jún. 14. 19:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor jó. Ha így folytatom a tanulást, akkor januárban már nyelvvizsgázhatok:)
2018. jún. 14. 19:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem szókincs hanem nyelvtani ismeretek a problémás rész.
2018. jún. 14. 21:26
 4/5 Mansour ***** válasza:
100%

Hát én elég sok nyelvből ismerek legalább 100-150 szót, de egyiken se tudnék megmukkanni (na jó, köszönés, köszönöm, és hasonlók talán mennének).

A nyelvtudást nem lehet szókincsben mérni, mert attól még, hogy ismersz egy csomó szót, nem biztos, hogy össze tudod rakni a mondatokat, vagy hogy megérted a bonyolultabb szövegeket.

A szavak magolásának semmi értelme, a nyelvtanulás akkor hatékony, ha sokat olvasol és szövegeket hallgatsz az adott nyelven, és próbálod használni is azt (megfogalmazni dolgokat írásban és szóban). Az ennek során megragadt szókincs sokkal tartósabb lesz, mint a magolással elsajátított.

2018. jún. 15. 09:36
 5/5 A kérdező kommentje:

Persze! Nem úgy tanulom, hogy kikölcsönöztem egy szótárt a könyvtárból és magolom be a szavakat és amíg azt a 150 szót megtanultam, elsajátítottam az alap mondatszerkezeteket, ragozást stb. Csupán relevanciának szánom, hogy hány szót tudok, hogy képben legyek.

Az egyik kurzus amit csinálok, 2900 3000 szót, lexémát tartalmaz.

2018. jún. 15. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!