Mennyi idő kell hogy megtanuljak norvégul alapfokon és középfokon?
Figyelt kérdés
2016. jan. 19. 10:33
1/6 anonim válasza:
Elfelejtetted leírni, milyen gyakorisággal, azon belül mennyi időt fordítasz rá és milyen intenzitással tanulsz!
Ha ritkán ülsz le tanulni, akkor is rövid ideig teszed, nem kellő odafigyeléssel, akár az örök élet plusz három nap is kevés lehet.
2/6 A kérdező kommentje:
Még nem kezdtem el, de minden nap tudok 2-3 órát tanulni.
2016. jan. 19. 12:17
3/6 A kérdező kommentje:
És persze kellően odafigyelnék. :)
2016. jan. 19. 12:18
4/6 anonim válasza:
Kihagytad a legfontosabbat: milyen a nyelvérzéked ? És a szellemi kapacitásod ? Itt Norvégiában ismerek olyant, aki 40 évvel ezelőtt vándorolt ki és hiába kínlódik, még makogni se tud norvégul. Eddig a gyermekeit, most már az unokáit viszi magával tolmácsnak, ha a hivatalban intézni kell valamit... De ismerek olyant is, aki másfél hónappal ezelőtt jött és már értelmesen, színesen fogalmazva fejezi ki magát.
5/6 Ali Tepelenti válasza:
Rendkívül sok tényezőtől függ:
Beszélsz-e németül és angolul? (Rengeteg szó rokon a norvégban e két nyelvvel.) Van-e nyelvérzéked? Van-e lehetőséged kiutazni Norvégiába, norvég TV-t nézni, norvég rádiót hallgatni? (A norvég nyelvtan egyszerű, de kiejtése sajátos, azt sokat kell hallgatni, hogy jól menjen.)
Egyébként ha megtanulsz norvégul, akkor gyakorlatilag svédül is fogsz tudni, mert a 2 nyelv kb. annyira hasonlít egymáshoz, mint a cseh és a szlovák.
6/6 anonim válasza:
nekem anno 8 honap volt hogy kb folyekonyan tudtam megtanulni az angolt es tudtam konyvet olvasni szotar nelkul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!