Tumazewu kérdése:
Mennyire nehéz megtanulni románul, ha középfokon beszélek spanyolul és oroszul[. ]?
Figyelt kérdés
... és németül meg angolul?2017. szept. 29. 15:52
1/5 anonim válasza:
A román az olaszhoz hasonlít a legjobban. De ha te 4 nyelven beszélsz középfokon, akkor nem lesz nehéz.
2/5 Mansour válasza:
"... és németül meg angolul?"
Ez most arra vonatkozik, hogy ezeken a nyelveken is középfokon beszélsz, vagy hogy ezeket mennyire nehéz megtanulni.
Amúgy a románban a spanyol valamennyit segít, és az orosz is egy nagyon keveset. De azért ne számíts arra, hogy könnyű lesz...
3/5 A kérdező kommentje:
Az arra vonatkozik, hogy angolul, és németül is beszélek. Azt tudom, hogy a román is latin nyelv, sok szláv beütéssel, de kíváncsi voltam valaki olyan véleményére aki próbálta már, hogy konkrétan ezek mennyit segítenek. Köszönöm a válaszokat.
2017. szept. 29. 21:50
4/5 Mansour válasza:
Értem. Hát, tapasztalatokról nem nagyon tudok írni... a latin nyelveket a nagyjából alapfokon ismerem, a románt még annyira sem, csak belenézegettem. Az olasz, francia egyébként többet segítene a románban, a szlávból meg a bolgár... de a spanyol és az orosz is több mint a semmi. Lesz legalább egy-két ismerős dolog. Viszont a románban van egy jópár olyan jellegzetesség, mi a többi latin nyelvben nincs meg.
5/5 anonim válasza:
A spanyol kevesebbet segít, mint az olasz és a francia, de szókészlet szempontjából igen előnyös. Ugyanez igaz az oroszra is. Összességében nem lenne különösebben nehéz dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!