Szerintetek letezik olyan hogy valaki magyarkent angol nyelvteruleten el kb 2-3 eve es kezdi elfelejteni a magyart?
Talalkoztam valakivel par hete es azota ezen agyalok hogy ez hogyan lehetseges...
Az illeto a 20-as eveiben jar, kb 2-3 eve koltozott kulfoldre Magyarorszagrol, a parja angolul beszel csak, baratai sem beszelnek itt magyarul. Azt mondja hogy mivel a rokonaival ritkan beszel ezert gyakorlatilag nem hasznalja a magyart es kezdi elfelejteni. Mindenkihez angolul beszel, még a magyarokhoz is.
Veletlenul tudtam meg valakitol hogy o is magyar, van akcentusa termeszetesen es mielott kikoltozott azelott tanult meg angolul, elotte magyarul tudott csak.
En nem olyan regota lakok kint, nem tartom a kapcsolatot kinti magyarokkal, angolul beszelek mindenhol, otthon is, de ugyan ugy tudok magyarul mint korabban, annyi hogy bizonyos szavak nem mindig jutnak eszembe beszed kozben, de ketlem hogy nehany ev mulva az angolt reszesitsem elonybe a magyarral szemben.
Hogyne létezne. Hatalmas vággyal, hogy tartozzon valahová, ahová nem fog soha. Hatalmas téveszmével, hogy kitörölje a kitörölhetetlent. És hatalmas naivitással, hogy ezt másnak eladhatja.
Annyi azonban bizonyos, hogy az ilyent legalább olyan nehezen veszed rá, hogy beszéljen tisztán magyarul, mint egy angolt, aki tud pár szót magyarul. Csak a feltételek alapvetően mások, az eredmény nem.
Látok én ilyen dinamikusan vezetőt. Például Budapesten, a Szerémi úton. Este, kis forgalomban ballagok a 60-as táblák mellett 60-60-tel a szélső sávban.
Az első lámpánál elhaladok az XXX-XXX rendszámú autó mellett.
A második lámpánál elhaladok az XXX-XXX rendszámú autó mellett.
A harmadik lámpánál elhaladok az XXX-XXX rendszámú autó mellett.
Ő lenne a dinamikusan vezető, akik 80 km/óra körül megy itt, hogy aztán minden lámpa megfogja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!