Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Honnan ered a magyarok körében...

Honnan ered a magyarok körében ez a teljesen furcsa angol kiejtés?

Figyelt kérdés

Gondolok itt most pl.: a 'th' hang ejtésére.Nem is tudom hány embert hallotam már akik 'sz'-nek ejtik, és nem csak átlag emberek hanem elvileg diplomás nyelvtanárok.A filmekben is valahogy mindig képesek a Smith nevet Smisznek ejtenei meg hasonlók, vagy ha nagyon hallják hogy sz-el furcsa lenne akkor egyszerűen 't'-nek ejtik.

Vagy pl.: a ty hang használata.Erről is jutott eszembe a kérdés ugyanis éppen Alan Turingról néztem dokut és a magyarul folyamatosan Tyuring-nak ejtették.

Valamiért hasonló módon szeretik a youtube-ot is youtyub-nak ejteni.

2018. máj. 19. 23:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
37%

"Akkor fektették le azokat az elveket, amelyek azóta nyelvtanulók generációinak okoztak gyomorfekélyt: hogy csakis tökéletes és kifogástalan mondatokban szabad kommunikálni (ahogy legfeljebb egy királydráma főszereplője), különben egyáltalán nem ért meg senki. Másrészt erőltetni kell a brit angolt és főleg a brit kiejtést, ismertebb nevén a Queen's English-t vagy BBC English-t, mert csakis azt értik meg, más angol nincs is."

Én sem fogadnék el minden ótvar kiejtést.

2018. máj. 20. 23:21
 12/14 anonim ***** válasza:
Amúgy Tyúring-nak kell ejteni.
2018. máj. 20. 23:23
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, ha megnézed egy rendes szótárban, akkor a fonetikus leírásánál a tube helyes kiejtése az pont az, amit említesz. Amúgy valóban a nyelv elhelyezését kell gyakorolni.
2018. aug. 17. 10:43
 14/14 anonim ***** válasza:

13:

Nem, a tyúb az a brit kiejtés, az amerikai az a tub. Magyarországon szinte mindenki azt hiszi, csak előbbi a jó, és tyúbnak ejti.

szept. 20. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!