Honnan ered a magyarok körében ez a teljesen furcsa angol kiejtés?
Gondolok itt most pl.: a 'th' hang ejtésére.Nem is tudom hány embert hallotam már akik 'sz'-nek ejtik, és nem csak átlag emberek hanem elvileg diplomás nyelvtanárok.A filmekben is valahogy mindig képesek a Smith nevet Smisznek ejtenei meg hasonlók, vagy ha nagyon hallják hogy sz-el furcsa lenne akkor egyszerűen 't'-nek ejtik.
Vagy pl.: a ty hang használata.Erről is jutott eszembe a kérdés ugyanis éppen Alan Turingról néztem dokut és a magyarul folyamatosan Tyuring-nak ejtették.
Valamiért hasonló módon szeretik a youtube-ot is youtyub-nak ejteni.
"Akkor fektették le azokat az elveket, amelyek azóta nyelvtanulók generációinak okoztak gyomorfekélyt: hogy csakis tökéletes és kifogástalan mondatokban szabad kommunikálni (ahogy legfeljebb egy királydráma főszereplője), különben egyáltalán nem ért meg senki. Másrészt erőltetni kell a brit angolt és főleg a brit kiejtést, ismertebb nevén a Queen's English-t vagy BBC English-t, mert csakis azt értik meg, más angol nincs is."
Én sem fogadnék el minden ótvar kiejtést.
13:
Nem, a tyúb az a brit kiejtés, az amerikai az a tub. Magyarországon szinte mindenki azt hiszi, csak előbbi a jó, és tyúbnak ejti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!