Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha egyszerre 2-3 nyelvet...

Ha egyszerre 2-3 nyelvet tanulok, nem fog össze keverődni?

Figyelt kérdés
Pl tanulok angolul, pár óra múlva németül,este oroszul.. és így tovább.

2018. ápr. 28. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem fog. Az elején esetleg egy kicsit, de majd letisztul.
2018. ápr. 28. 17:55
 2/8 anonim ***** válasza:
44%
Ha nem egyszerre vagy teljesen kezdő az összesben, akkor semmi gondod nem lesz vele. Három nyelvszakon voltam az egyetemen, sosem kevertem őket.
2018. ápr. 28. 18:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem. Egyszerre kezdtem az angolt és a németet (németül pár szót azért tudtam már), azok még közeli rokonok is, mégsem kevertem soha. Az orosszal főleg nehéz lenne, az nagyon más :)
2018. ápr. 28. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
A németet tanultam, az angolt használtam. Ha egy szót le kell fordítanom németre akkor is az angol jut eszembe. Lehet persze ha mindkettőt használni is kellene más lenne a helyzet.
2018. ápr. 28. 18:48
 5/8 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem nem fog, de szerintem az ilyen nyelvtanulás nem hatékony. Nem tudod őket külön napokra tenni? Meg amúgy én inkább előbb egy nyelvet hoznék fel egy magas szinte, utána kezdenék foglalkozni egy másikkal. De te tudod.
2018. ápr. 28. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Beszéled már valamelyiket valamennyire, vagy tök kezdő vagy mindben?
2018. ápr. 29. 05:43
 7/8 anonim ***** válasza:
33%

#4, azert mert az angolt hasznalod, tudsz mar valamit, de a nemetet meg csak most tanulod.

Egyetertek a valaszoloval, aki szerint felesleges. Egyik nyelvet sem tanulod meg igy, foleg ha csak iskolabantanulod. Iskolan kivul is kell tanulni, fejleszteni, hasznalni.

2018. ápr. 29. 10:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz vele semmi gond. Felvidéki magyar vagyok, gimiben tanultam szlovákul, angolul, németül és nyelviskolában még spanyolra is jártam ezalatt. Egyáltalán nem keverem ezeket a nyelveket.
2018. ápr. 29. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!