Spanyolt meg portugált egyszerre tanulni?
Nagyon vonz ez a két nyelv meg a kultúrája is!
Kedvel motivációval csinálnám. De szerintetek
1.melyiket tanuljam meg elsőnek?
2.Ha megtanulom az egyiket a másik könnyen fog menni?
3.Ha megtanulom az egyiket a másikat érteni fogom?
4.Nektek melyik jön be jobban?
5.Érdemes e mind 2 nyelvet megtanulni?
Nem érdemes egyszerre tanulni őket, mert túl hasonlók. Elsőnek a spanyolt érdemes, mert ahhoz több input van : könyvek, filmek, sorozatok, zenék, tanulási segédletek. A portugálhoz kevesebb, mivel Portugáliában nem szinkronizálnak (kivéve talán gyerek mesék, Disney, családi filmek stb.)Úgy tudom Brazília kivétel, de akkoris sokkal több spanyol nyelvű anyag van.
Spanyol után természetesen könnyebb a portugál és bármilyen más újlatin nyelv. Ezek oda-vissza segítik egymást. A portugálban a kiejtés lehet szívás. Nemcsak néhány hang miatt, hanem mert a franciához hasonló az olvasás. Látod leírva és tök mást kell momdani, mint amire számítász. Persze ez szabályokkal betanulható. Eleinte azonban logikátlan és ijesztő.
Nekem egyik nyelv sem jön be. Ingyen sem tanulnám őket. Teljesen hidegen hagynak ezek a kultúrák és nem kell a munkámhoz sem. Hangzásra talán a spanyol jobban tetszik. A portugál olyan nekem, mintha egy orosz spanyolul tanulna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!