Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lassítja a nyelvtanulást, ha...

Lassítja a nyelvtanulást, ha két különböző nyelvet tanulok egyszerre?

Figyelt kérdés
Jelenleg japánt tanulok és arra gondoltam, hogy elkezdek egy másik nyelvet tanulni. Németre gondoltam. Lassíthatja a tanulás folyamatát a nyelvek különbözősége?

2016. aug. 23. 21:33
 1/3 rajcziz ***** válasza:
Nem lehetetlen, viszont nem is feltétlenül ajánlott. Ebben az esetben azért a két nyelv különbözősége éppen hogy segíthet, nem fogod összekeverni a kettőt, meg ez persze egyénfüggő is. Milyen szinten állsz japánból? Több nyelvtanulótól is úgy hallottam, hogy akkor ajánlott felvenni egy másik nyelvet, ha a másikban már folyékony vagy (B1-B2 szint), és magam is ezt tapasztaltam. De persze ez függ attól is, milyen tankönyveket használsz, és hogy mik a céljaid a nyelvtanulással.
2016. aug. 23. 21:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Japánból mégcsak kezdő vagyok. Akkor várnom kell egy kicsit a némettel, igaz?
2016. aug. 23. 21:42
 3/3 rajcziz ***** válasza:
Ha időd engedi, megpróbálhatod, bár szerintem ha mindkét nyelv teljesen kezdő szinten lesz, előbb-utóbb kiégsz, és ez akár mindkettő rovására mehet. Inkább foglalkozz egy nyelvvel, de azt napi szinten, nagyobb fejlődést érsz el, mint megosztva a figyelmedet.
2016. aug. 23. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!