17 evesen elkezdhetek angolt tanulni? Mennyi az esely ra hogy megtanulok nem perfektul de azert annyir ahol higy ertessem meg magam?
Persze, megtanulhatsz angolul, vagy más nyelven is. A számodra megfelelő technika kiválasztása a lényeg. Nekem soha nem jött be az iskolában alkalmazott módszer. Én németül tanultam (illetve tanítottak) , sokkal jobban tudok angolul. Angolt sohasem "tanultam", de rám ragadt. Sok számítógépes program és játék csak angolul érhető el, onnan tapadt meg.
Amióta elkezdtem animéket nézni, már japánul is tudok néhány alap kifejezést. Mostanában elkezdtem japán nyelvű, 3-4 éves gyerekeknek szóló rajzfilmeket nézni, felirat nélkül. Kezdetben próbaképpen, ma már tanulási céllal. Ezek ugyanis arra készülnek, hogy megtanítsák a gyerekeket beszélni. Egyszerűen fogalmaznak. Nem a nyelvtani balablával szívatnak. Nagy hülyeségnek tartom azt a tanulási módszert, ahol szavakat tanulsz és nyelvtani szabályokat. Az általam használt tanulási módszerrel kész kifejezések tanulhatóak, amik azonnal használhatóak. Egy óvodás kisgyerek nem tudja mi az, hogy alany, állítmány, igekötő, stb... mégis érthetően beszél (legtöbbjük).
Szóval a számodra megfelelő tanulási módszer a kulcs.
Az előző előtti leírta a lényeget és megspórolt nekem némi gépelést (hasonlót szerettem volna megfogalmazni). A lényeg, hogy a megkövesedett, bal agyféltekés poroszos-germán tanítási módszer SEMMI TÉREN nem hatékony, a nyelvtanulástól kedve a kémiáik, irodalomig.
Hanem MINDKÉT agyféltekével fejlődünk, tanulunk, sok esetben inkább jobb agyféltekés túlsúllyal (lásd: jobb agyféltekés rajztanfolyamok, nyelvtanfolyamok stb). Gondolj arra, hogyan tanultad meg anyanyelvedet...
Apropó, előző előtti, kérhetek tőled konkrét, 3-4 éveseknek való animét? Ugyanis a napokban rákerestem, de nem sok sikerrel. A kisiskolásoknak való kodomókból is egész jól tudok tanulni, de olykor hadarnak, vagy épp torzított állathangon szinkronizálják, ezért szükségem lenne 3-4 éveseknek való animékre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!