Ha megtanulok egy nyelvet, onnantól kezdve nem tudom "kikapcsolni" ezt a tudást?
Hülyén hangzik a kérdés, de van értelme: Vannak olyan számok, amiknek nagyon tetszik a zenéje, hangzása -pl. Robbie Williams-She\\\\\\\\\\\\\\\'s Madonna-, de olvastam a szövegét magyar fordításban, hát... inkább ne olvastam volna, mert sokat rontott az élvezeti értékén...
Tehát, ha megtanulok angolul, akkor már automatikusan érteni is fogom, úgy mint a magyar számokét, vagy esetleg valami módon ez kikapcsolható?
Fogod érteni,nem lehet "kikapcsolni"
De tényleg ront néhány számon,ha érted a szöveget...
Hát ahhoz nagyon, de tényleg nagyon jól kell megtanulnod angolul, hogy minden egyes szám dalszövegét értsd, és mielőtt megtanulnád, sokat kell koncentrálnod a számra, hogy mit is énekelnek. Habár ez kicsit relatív, mivel vannak egyszerűbb nyelvezetű, lassabb számok, amiket könnyebb, és vannak pl. rap számok - amikben ráadásul szlenget használnak - amiket nehezebb megérteni.
A nyelvtudást meg simán "ki tudod kapcsolni", hiszen egy megtanult nyelvet folyamatosan használni, és fejleszteni kell, hogy legalább ugyanolyan szinten megmaradjon a fejedben, és ne felejtsd el, mialatt a mindennapi életben más nyelvet használsz.
Egyébként sokkal egyszerűbb egy szám dalszövegét megtanulni, ha megkeresed a dalszövegét neten, és úgy tanulod meg. Hallás után jóval nehezebb, főleg, hogy hasonló hangzású szavakat elérthetsz, így teljesen más értelmet adva a dalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!