Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Oroszban hogy képezzük a...

Oroszban hogy képezzük a feltételes múltat?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a feltételes jelen "bü" + az ige múlt idejű alakja. De ha az egészet múltba csúsztatom, akkor azt hogy kell? Tehát ha nem azt mondom, hogy "csinálna", hanem "csinált volna".
2018. márc. 25. 10:52
 1/1 chtt ***** válasza:

Amennyire én tudom, időhatározó mutatja, hogy melyik alak. Ezt találtam róla: _з н а ч е н и я _ в р е м е н и _ у _ г л а г о л о в _ у с л о в н о г о _ н а к л о н е н и я _ н е т -- meg ezt: _Е г о _ н а з ы в а ю т _ с а м ы м _ п р о с т ы м: _ л и ш ь _ о д н а _ ф о р м а, _ и з м е н я ю щ а я с я _ т о л ь к о _ п о _ р о д а м.

Е с л и _ з а в т р а _ б у д е т _ х о р о ш а я _ п о г о д а, _ м ы _ п о й д ё м _ н а _ п и к н и к._ -- Ha holnap jó idő lesz, elmenünk piknikelni.

Е с л и _ б ы _ я _ б ы л _ м и л л и о н е р о м, _ я _ б ы _ б ы л _ о ч е н ь _ р а д._ -- Ha milliomos lennék...

Е с л и _ б ы _ т ы _ в с т а л _ р а н ь ш е _ с е г о д н я _ у т р о м, _ т ы _ б ы _ н е _ о п о з д а л._ -- Ha ma reggel korábban felkeltél volna, nem késtél volna el.

2018. márc. 28. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!