A Naruto szereplőinek a nevei fiktív nevek? (bővebben lent)
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Narutóban szereplő karakterek nevei Japánban használatos nevek? Gondolok itt azokra, hogy Itachi, Madara vagy Ino, Shikamaru. Ezek kitaláltak?
Azt tudom, hogy a Naruto kitalált, mert ugye az egy étel...
Nem emlékeztem, hogy van Hanzou nevű karakter ezért Hattori Hanzou-t nem említettem, de igen. Őt is tipikusan a ninjákhoz kötik és ő biztos, hogy létezett.
Ha érdekességet akarsz, leírom, hogy (ezt még angol oldalon se olvastam sehol, szóval nem köztudott) pl. Gaara neve nem japán. A nevének a kanjiait szokták kiolvasni és az valami olyasmit jelent, hogy az "önmagát szerető démon" de igazából tuti vagyok benne, hogy ez csak egy átírás japánra. A névvel én egy dokumentum filmben találkoztam még jóval azelőtt, hogy hallottam volna a Narutoról. Arra nem emlékszem, melyik sivatagban, (de mintha egy ázsiában lévőről lett volna szó...szerintem a Góbi sivatag volt és talán a mongolok voltak) minden esetre az ottani lakosok nevezik a nagyon erős homokvihart Gaara-nak és a nyelvükön ez azt jelenti "Tüzes szél". Szóval a "Gaara" tulajdonképpen egy sivatagi jelenség, a homokvihar egy fajtája. Tehát kötve hiszem, hogy a rajzoló nem innen vette a nevet. (Talán ő is látta ugyanazt a doku. filmet, amit én XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!