Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van németül hogy "közepes...

Hogy van németül hogy "közepesen beszélek németül"?

Figyelt kérdés
Kérem csak az válaszoljon aki biztos a jó válaszban mert körülbelül én is tudom

2018. jan. 26. 17:44
1 2
 1/12 anonim válasza:
0%
2018. jan. 26. 17:57
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

Elsö: a googlefordító csak értelemtlen dolgokat fordít!!!

Kérdezö: ha KÖZEPESEN beszélnél németül, akkor ez a mondat nem lenne probléma számodra!

Ami megfelel:

Ich spreche ein bisschen deutsch. (Beszélek valamennyire németül)

2018. jan. 26. 18:28
 3/12 anonim ***** válasza:
11%
Ich habe Mittelstufe- Kenntnisse in Deutsch.
2018. jan. 27. 08:38
 4/12 A kérdező kommentje:
A másodiknak üzenem hogy attól még beszélhetek közepesen németül hogy nem tudom hogy a németek hogy fogalmazzák meg a "közepesen szót" amit írtál hogy "bisschen" azt eddig is tudtam mitöbb nem is azt jelenti amit irtál hanem hogy "kicsit"
2018. jan. 27. 11:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A tudások a kérdésed alapján NEM közepes, hanem kicsi - ezért írtam így.

A Mittelstufe meg értelmetlen, nem használt kifejezés, ilyen esetben a B1/B2 lenne a megfelelö, de ez a te esetedben igen valószínütlen.

2018. jan. 27. 11:34
 6/12 A kérdező kommentje:
ismersz? ha nem akkor légyszi kuss... simán elbeszélgetek egy némettel majdhogynem bármiről. azt az egy szót nem tudtam hogy a németek hogy szokták mondani hogy "közepesen"
2018. jan. 27. 14:05
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Nem ismerlek, de ha tényleg tudnál rendesen beszélgetni, akkor ezt is tudnád. (Mellesleg "csodálatosan bunkó" a stílusod!)

Én ugyanis tényleg tudok németül, és tényleg tudok beszélgetni is mindenröl - így van összehasonlítási alapom!

2018. jan. 27. 14:57
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
khm... most kerdeztem meg a fiam osztalytarsanak anyukajat, azt mondta a Mittelstufe jo... illetve azt mondta, hogy ugy is osztalyozzak meg, hogy keine Kenntnisse, wenige Kenntnisse, gute Kenntnisse, sehr gute Kenntnisse, Muttersprache, es ezekbol kb tudjak ki milyen szintu
2018. jan. 27. 16:08
 9/12 Rick Mave ***** válasza:
100%

Ich spreche mittelmäßig (gut) Deutsch = közepesen (jól) beszélek németül

Ich spreche einigermaßen Deutsch = valamennyire/valamelyest beszélek németül

Ich spreche ein wenig Deutsch = egy keveset beszélek németül

Ich spreche ein bißchen Deutsch = egy kicsit beszélek németül

Ich spreche so-so Deutsch = úgy-ahogy beszélek németül

Mittelstufe = középiskola (lásd: [link] ), tehát ez ebben a kontextusban – ahogy #5) írja – értelmetlen, ezzel nem lehet tudást/nyelvtudást jellemezni. Persze lehetne éppen egy olyan összetett szót kreálni, hogy "Mittelstufen-Kenntnisse = középiskolás tudás", na de az milyen? Ebbe szinte minden beleférhet, vagyis ez így egy semmitmondó kifejezés. Viszont ez ő általa javasolt B1/B2 sem szerencsés, mert ugyan ez valóban a idegen nyelvtudás nemzetközileg elfogadott kategórizálása, viszont a hétköznapi német szóhasználatban ez gyakorlatilag ismeretlen, 100-ból jó ha egy német nem tudná, hogy mit akarsz ezzel mondani. A német nyelvtudás jellemzésére (németül) a legelterjedtebb kifejezés valóban az, hogy "keine/wenige/gute/sehr gute Deutschkenntnisse", a legfelsőbb szinten pedig "perfekt Deutsch" (a magyarban használatos "anyanyelvi szintű nyelvtudás" németül nem létezik, ezt úgy lehet kifejezni, hogy "er/sie spricht wie ein Muttersprachler").

2018. febr. 4. 10:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Mein Deutsch ist okay. (kérdésre válaszul)

mikor megkérdezik, hogy vagyok, és azt mondom, ok, akkor so-so-t értenek alatta, és visszakérdeznek, mi a baj :)

amit írtam, úgy értelmezem, hogy elvagyok vele, elmegy. szóról szóra nem fordítanám, de köszi a mittelmäßige válaszolónak, nem ismertem még.

2018. febr. 4. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!