Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németben hogyan tudnám ezt...

Németben hogyan tudnám ezt kifejezni?

Figyelt kérdés
Magunkról kell írni fogalmazást, és a hobbinál elakadtam. Én versenyszerűen futok és ezt kéne valahogyan mondatba foglalni, hogy „én szivesen futok”, de úgy, hogy ne a szimpla busz után szaladást fejezzen ki. Ha szótárban keresem ki akkor úgy is csak a sima szaladást találnám meg, de nekem a versenyszerű, sportszinten való futát kéne kifejeznem.
2017. nov. 23. 15:39
 1/3 anonim ***** válasza:

- Ich laufe regelmässig - rendszeresen futok.

- Ich laufe jeden zB. Tag zwischen 16-18 Uhr (de ide írhatsz napot, napszakot, pl. délután, este...).

2017. nov. 23. 16:47
 2/3 anonim ***** válasza:

Rennen: verseny, versenyfutás.

rennen: szaladni.

Mig az első főnév, addig második ige.

2017. nov. 23. 17:51
 3/3 Rick Mave ***** válasza:

A "Rennen" valóban azt (is) jelenti, hogy "verseny" - pl. Pferderennen, Skirennen, Fahrradrennen, F1-Rennen, stb. -, viszont a futóverseny az "Laufwettbewerb", ill. egy adott futószám az mindig valamilyen "Lauf" (100-Meter-Lauf, Marathonlauf, Hürdenlauf, stb). Erre azt, hogy "Rennen" nem lehet használni.

Sajnos egy németül tanuló magyar számára ez "aknamező", mert míg magyarul egy szóval (verseny: futóverseny, lóverseny, autóverseny, bírkozóverseny) el van intézve minden, addig a németnek erre rögtön három különböző fogalma van (Rennen, Wettbewerb, Wettkampf) és ezek nem csereszabatosak.

2017. dec. 10. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!