Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Létezik az, hogy hosszabb...

Bubuka508 kérdése:

Létezik az, hogy hosszabb ideje külföldön élö emberek elfelejthetik az anyanyelvüket, ha nem beszélik, nem gyakorolják? Vagy ez csak kifogás?

Figyelt kérdés
2017. okt. 16. 13:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

El nem felejtik, de ahogy egyes is szépen leírta, gyengül a használata a gyakorlás hiánya miatt. Persze emberfüggő is.

Nekem pl. még külföldre se kellett mennem ennek a megtapasztalásához :D Angol szakos voltam, és az utolsó 1-2 évben már annyira angolul ment a kommunikáció, hogy észrevettem, hamarabb jutnak eszembe szavak és nyelvtani szerkezetek angolul.

2017. okt. 17. 07:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Ez attól függ milyen környezetben él az ember, és mikor kerül ki. Én 5 éve 18 évesen kerültem külföldre, de nem tudom elképzelni hogy valaha elfelejtsem az anyanyelvem. Annak ellenére hogy kint nincs kapcsolatom magyarokkal, és ritkan olvasok magyarul. De a családommal rendszeresen beszélek és tartjuk a kapcsolatot, és haza is látogatok. Aki gyerekkorában pl ahogy írták 56-ban került ki és ritkán használta az anyanyelvßt az megint más. De találkoztam már olyan 40 éves magyarral aki 20 év alatt szinte csak külföldiekkel beszélt, és bizony nehezen jutottak eszébe a magyar szavak, kifejezések. Tehát magyon változó. De a mai világban már nehezen tudom elképzelni mivel könnyű a kapcsolattartás, az interneten bármi megtalálható stb..
2017. okt. 28. 01:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Idővel megkopik az anyanyelv is, ha nem használják. Láttam, hallottam ilyet-meg is lepődtem. De teljesen és totálisan elfelejteni-ez szerintem lehetetlen.
2018. máj. 12. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!