Megmagyaráznátok ezt? (angol)
Figyelt kérdés
Főnökön, nem azt mondja, hogy "Don't do that" vagy "Don't use it", hanem "Deny do that" vagy "Deny use it". Skót, szóval hozzá vagyok szokva, hogy sok mindent máshogy használnak, de ez akkor is fura. Pl Skóciában az a mondat, hogy "Are you stay in Falkirk?" nem azt jelenti, hogy "Maradsz Falkirkben?" hanem hogy "Falkirkben laksz?" Ők arra használják a stay szót, hogy lakni valahol. Ez is ilyen lehet?2017. okt. 3. 11:28
11/11 A kérdező kommentje:
10-es! Ezeket tudtam, mindig is érdekelt a töri. Amúgy skót haverom azt mondja a scotsra, hogy az csak szleng, nem külön nyelv, bár hivatalosan tényleg elismerik önálló nyelvként. (pár éve csak). Láttam scots szövegeket, pár szó felismerhető benne, de gondolom, ha ezt használnák, sok szó megtanulható lenne, a napi használatból.
"Seein her cousin warsslin up the Hill, she shook the crummles frae her piece ower the heather, an ran doon the brae tae met her."
A gealicet csak északon beszélik, viszont a beszélők száma nő, és van gaelic nyelvű tv csatorna (BBC Alba)
2017. okt. 5. 08:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!