Volt már olyan angolból, hogy leszólított egy túrista és hirtelen nem jutott eszedbe a szó vagy mondat pedig tudtátok azt a mondatot?
Figyelt kérdés
2017. aug. 19. 10:31
1/17 A kérdező kommentje:
Ha igen ez mitől van?! Többször is előforfult
2017. aug. 19. 10:32
2/17 anonim válasza:
Hogyne, ha éppen magyarul beszélgetek/gondolkodok, hiába tudok angolul, mivel aktívan nem használom, gyakorlatilag pár másodpercig csak a Yes-no jut eszembe.
Más a helyzet ha a telefonon épp angolul olvasok valamit vagy valakivel telefonon angolul beszélgetek.
Ez helyzet függő és hogy mennyire aktív igazából az az aktív szókincs...
3/17 anonim válasza:
A kérdés az,hogy magyarul tudnád rá hirtelen,hogy mit mondjál?
4/17 anonim válasza:
5/17 anonim válasza:
#3,#4-es vagyok,na mert ,ha nem azért,mert magyarul se, akkor a gond az,hogy fordítgatni akarsz,nem? Ezért linkeltem a videót..
6/17 A kérdező kommentje:
Magyarul tudtam volna válaszolni. Annyira nem tudok ang,hogy a videót le tudjam fordítani
2017. aug. 19. 14:00
7/17 anonim válasza:
Mondjuk ha nem tudsz angolul, akkor persze, hogy nem jut eszedbe semmi. :)
Azért mert bemagoltal 1-2, véletlenül pont a helyzethez illő mondatot, természetes, hogy nem ugrik be élesben...
8/17 anonim válasza:
Persze, rendszeresen előfordul. Napi szinten írok-olvasok angolul, de a beszédet ritkán gyakorlom. Idegen helyzetekben amúgy is hajlamos vagyok leblokkolni, ha nem az anyanyelvemen kell megszólalnom, akkor pláne.
9/17 A kérdező kommentje:
Valamennyire tudok angolul és pont azokat a szavakat tudtam is, de nem jött be hirtelen!
2017. aug. 20. 01:07
10/17 anonim válasza:
Addig ameddig nem angolul gondolkodol, addig ez elo fog fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!