Mit jelent ez magyarul?
Figyelt kérdés
"Tiefe Wasser sind nicht still."
Egy Rammstein zenében találtam, értem is, miről szól, de ezt a mondatot képtelen vagyok normálisan összerakni. Esetleg azt, hogy a mély víz nem marad meg? :D
2017. aug. 18. 21:05
2/7 anonim válasza:
Eredetileg van egy közmondás: Tiefe Wasser sind still - ez annyit jelent, hogy a "mély víz nyugodt"
A Rammstein-szövegben éppen ezzel ellenkeznek, szóval félig szójátéknak lehet tekinteni.
4/7 A kérdező kommentje:
Áh, értem, Köszönöm, mentek a zöld kezek. ^^
2017. aug. 18. 21:51
5/7 anonim válasza:
Ez egy mondás.
Pontosabban ez: Stille Wasser sind tief
A csendesebb, nyugodt emberekre mondják, ha olyat tesznek, amit nem várnak tőlük.
Olyasmi mintha azt mondanád több van a felszín alatt, vagy ilyesmi, nekem hirtelen ez jutott eszembe.
Itt tagadásban van, tehát érted a lényeget.
6/7 A kérdező kommentje:
Igen, danke shcön :D
2017. aug. 18. 22:43
7/7 anonim válasza:
A "Tiefe Wasser sind nicht still" egy gyakori szolasmondasbol szarmazik, ami igy szol: " Stille Wasser sind tief". A Rammstein zeneben ezt szolasmondast, azaz gondolatot megcafoljak, az ellenkezöjet allitjak. Az eredeti szolasmondas "Stille Wasser sind tief" jelentese: Olyan emberek, akik keveset beszelnek, gyakran több mondanivalojuk lenne, mint ahogy gondolna az ember. Vagy: Nyugodt, intovertalt embereknek több az ertekük, mint ahogy kineznek, emiatt gyakran alaertekelik öket, mert nem mutatjak a belsö ertekeiket. Nemetül: Ruhige, introvertierte Menschen haben viele Geheimnisse und werden oft unterschätzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!