Ezt hogy mondják németül?
ez lenne az a mondat:
"neked hogy telik a nyáriszünet?"
Bocsi
Wie läuft die sommerferien bei dir
#4) Bocsi, de helyesen pont fordítva, tehát: többes szám 3. személy, szval laufen, nem läuft!
"Sommerferien" az többes számban van (a német a nyári szünidőt így, többes számban mondja és csak így), tehát az erre vonatkozó ige is többes számban kell, hogy legyen.
Kedves 3as. Ne írj baromságokat a kérdezőnek. Olyan nincs amit te leírtál. 2 éves korom óta élek itt. Anyanyelvi szinten beszélem a németet. Lehet Magyarországon rosszul tanítják, de itt így mondják. Wie läuft die sommerferien bei dir? Oder! wie läuft deine sommerferien?
Nézdd meg a neten is ,ha nem hiszed, de hiányos tudással inkább kerüld az ilyen kérdéseket.
Kedves #1!
Amire te gondolsz, az a "Wie läuft es in den Sommerferien?" (Az "es" miatt valóban E/3-ban ragozzuk az igét.) És úgy helyes, ahogy írtam: "Wie laufen die Sommerferien?" (Írd be google-ba vagy ahova akarod, ezt fogja kidobni az is...)
Bocsánat, én "csak" egy Ungarndeutsch vagyok (magyarországi német; "sváb"), szóval azt hiszem, közöttünk én vagyok az anyanyelvi!
Ja, és ha ilyen stabilnak gondolod a némettudásodat, nem ártana adni az írásmódodra (értsd: a német főneveket nagybetűvel írjuk).
Wie es scheint, hat unser 1-6-7#) möchte-gern Muttersprachler Schwanz eingezogen das Weite gesucht. Tja, typisch, Hochmut kommt vor dem Fall...
Vagy mégsem? Mert ha most nem válaszol (még jó hogy nem, ahhoz ugyanis jól kéne tudni németül), de ezt lepontozza, akkor "itt" van-e még, csak sunnyog.... :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!