Japánul, aki tud! Mit jelent: "rei"?
Ezeket találtam még:
rei
cég állandó vásárlója
▼
diktálás
▼
dögös
▼
eset
▼
fénysugár
▼
fiók
▼
folyamodás
▼
használat
▼
hazajáró lélek
▼
hűvös
▼
hűvösség
▼
irányadó eset
▼
irodalmi néger
▼
kerek (összeg)
▼
kérelem
▼
köpeny
▼
láda
▼
lélek
▼
nulla
▼
nullapont
▼
parancsnokság
▼
parancsolás
▼
példa
▼
precedens
▼
rája
▼
rossz látási viszonyok
▼
szekrény
▼
szellem
▼
szenvtelen
▼
színész
▼
tartó
▼
tok
▼
tollbamondás
▼
uralkodás vmi felett
▼
utasítás
▼
üzlet állandó vásárlója
▼
zéró
▼
zéruspont
Köszönöm!
Régebben azt hallottam, valamint olvastam is könyvekben, hogy a "rei" jelentése ebben az esetben "egyetemes", "univerzális".
Nemrég viszont láttam valahol, hogy valaki szerint ilyesmit egyáltalán nem jelent.
Te pedig úgy tudod, hogy ez esetben "lélek" a megfelelő fordítás.
Akkor nem tudom, miért írták (reiki) könyvekben azt, hogy egyetemes vagy univerzális a jelentése. :S
Kérdező, azért, mert minden nyelvnek megvannak a saját nyelvi szokásai, idiómái. Így magyarították a reiki-t, hogy univerzális energia.
De, ahogy valaki rákeresett a vonatkozó kanji-ra, lelket, vagy szellemet jelent. Megspórolt nekem egy ocr munkát, illetve kanji-kereső melót. ;) Ott van a moly-os könyvön a szó jel, tehát a kanji! Azt kell lefordítani.
Ha evvel szemben kiejtés szerint nézed, akkor legtöbbször sok volna a bizonytalanság, ugyanis a japán tele van azonos alakú szavakkal, stb, sokuknak 5-10, akár 15-20, egymástól eltérő jelentése van, épp ezért használnak a japánok (kínai eredetű) szó jeleket, mert az jobban behatárolja, bár a japán nyelvben még ettől se mindig egyértelmű, tehát kell ismerni a szövegkörnyezetet is, mert a legtöbb kanji-nak 2-3 olvasata van, de akad, amelyiknek csak egy, és van, amelyiknek 5-6 olvasata is.
De itt szellem, vagy lélek a japán eredeti megnevezése a REI-nek (mert itt a rei:霊).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!