You are vagy You is?
Én még you are-nak tanultam, azonban egy csomó külfödi videósnál láttam,h a videóikban azt mondják, hogy ,,you is", és egy cikkben is olvastam egy ilyet,hogy ,,you is".
Mindkettők szabályos használni? Ha igen, miért van a you-nak ezek szerint 2 változata?
- Pistike mondj egy mondatot, amely I-jal kezdődik.
- I is...
- Az úgy helyes, hogy I am.
- I am the eight letter of the ABC. :)
Szerintem nem helyes a 'you is' - amúgy az Urban ezt írja rá: 'Slang for "you are". commonly used by uneducated people, street people, rappers and pimp."
(És persze el tudok képzelni: "You is a personal pronoun", "You is a 3-letter word that..." és ehhez hasonló mondatokat.)
Nem
Hallottam igy h you is
Ironikusan/viccesen lehet hogy láttad használva, de kétlem hogy komolyan gondolva is. Mutasd azt a csomó videót.
És igen, ez 100%osan biztos, garantált. Ugyanígy megkérdezhetnéd, hogy az "I am" biztosan "am"-e, mert láttad "I is"-nek írva.
A kulcs az, hogy az elvileg anyanyelvuek sem azonos szinten hasznaljak a nyelvet. Babits is anyanyelvi szinten beszelt magyarul, meg a falu szeli ciganysor lakoi is, aztan megsem ugyanaz a ketto.
A "you is" tipikus amerikai neger szleng, muveltebb korokben, Angliaban, Obama beszedeiben, es hasonlo helyeken nem talalkozol vele.
Magyarul hasonlot Matisz nagypapa, Szalacsi Sandor, Polgar Jeno es tarsai szovegeiben talalhatsz, nem akademiai szekfoglalokban.
Utolso
Koszonom:),
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!