Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a "canon" kifejezés?

Mit jelent a "canon" kifejezés?

Figyelt kérdés

ez valami szleng?

egypár videóba láttam meg képeken is de nem találtam értelmes magyar fordítást

2017. jún. 25. 20:55
1 2
 11/15 Vree ***** válasza:

Nehogy be kelljen ismerni, hogy tévedtél. :D

Ahogyan mondtam, a

"Defínició szerint olyan bővítés, folytatás, befejezés, vagy kiegészítés az eredeti műhöz"

ami helytelen. (a 2. fele ugyanaz, amit én is mondtam, nem ez volt a korrigált rész a megfogalmazásodban)

Megmutattam, hogy miért, te meg beégtél, csak fáj beismerni :p

Sírj, csak, hogy bántanak a "trollok".

A

"A "kánon" pedig többszólamú ének, semmi köze nincs a canon jelentéséhez."

-on szintén beégtél, mert pont hogy "köze" van hozzá.

Ennyit erről.

2017. jún. 28. 13:29
 12/15 Vree ***** válasza:

"A mínuszt pedig kaptad is."

Jajistenem, de megbüntettél ;D

Inkább az arcot égne, hogy pofára pontozol, a kérdezőnek meg hazudsz. :I

De most komolyan, vitán kívül:

elolvastad, amiket linkeltem? :D Megértetted? Nem csak a kérdező, te is szeretném, ha a helyes választ megértenéd, javadra válik.

#9es válaszból megértetted, hogy mi a "kánon", "kanonikus", "canon", "canonical" magyarul is?

(Az énekórás definíciót tudod, de tudjad ezt is, ok?)

Azt is elfogadtad, hogy miért volt hibás csak a folytatásokról beszélni? (ÉN elég jó vagyok angolul, hogy felolvassam, TE elég jó vagy?)

Nem szeretném, ha másnak rosszul mondanád, dacből, mert a "hülyeVree" linkjeit jusztse olvasom el!

2017. jún. 28. 13:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Olvasni ugye azért még tudsz? Felsoroltam 4 dolgot: bővítés, folytatás, befejezés, kiegészítés

De nyugodtan kötekedj csak, ahogy jó trollhoz illik. Itten bazinagy jogállam van minálunk, úgy csinálsz bohócot magadból, ahogy akarsz.

A többszólamú éneknek pedig az égvilágon semmi köze a bővítés, folytatás, befejezés, vagy kiegészítés fogalmához, csak te próbálod erőltetetten összhangba hozni a kettőt, nehogy kiderüljön, meztelen a császár...

Angolórán pedig oda kellett volna figyelned, nem az okosteldzsót pöntyörgetni, aranyapám.

Újból kaptad a mínuszt.

2017. jún. 28. 13:58
 14/15 anonim ***** válasza:

itt van a "canon" jelentése:

In fiction, canon is the material accepted as officially part of the story in the fictional universe of that story. It is often contrasted with, or used as the basis for, works of fan fiction.

lefordítva:

"Fikcióirodalom szempontjából a canon kifejezés egy hivatalosan elfogadott anyag, amely része annak a fikcionális univerzumnak, amelyben a történet játszódik. Gyakran viszonyítják, vagy használják rajongói kiegészítés alapjául"

a több szólamú kánon énekhez a világon semmi köze nincs. Vree totál baromságokat írt, csak tudnám ha ennyire hülye a témához + az angolhoz is, minek kommentel bele.

én is nyomtam neki mínuszt.

2018. jan. 17. 00:38
 15/15 anonim ***** válasza:

A 4. válaszadó válasza a jó. A canon olyan nemhivatalos kiegészítés ami viszont hivatalosan része az eredeti történetnek, filmnek vagy akárminek.

A kánonnak meg annyi köze van hozzá kb. mint az ilyen márkanevű fénymásolónak, nem tudom egyesek mit írnak ekkora bődületes ökörségeket.

2018. aug. 26. 04:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!