Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért mondják sokan, hogy a...

Miért mondják sokan, hogy a spanyol a világ legkönnyebb nyelve?

Figyelt kérdés
Nagyon sok helyen hallottam már. Eleve értelmezhetetlen, hogy a legkönnyebb, hiszen kinek könnyű, nyilván egy olasz anyanyelvűnek könnyebb, mint egy eszkimónak. Másfelől meg aki ilyet mond, az a világ összes nyelvét beszéli? Annyira a nyugati ember arroganciáját látom ebben: a világ összes nyelve az az angol,olasz, francia, német, spanyol, esetleg az arab és az orosz vagy a kínai, japán, de a kecsua meg a lapp meg a tudom is én, valami nyelv, amit egy tök távoli helyen beszélnek, az nem számít. És az utolsó kérdésem: mitől olyan könnyű a spanyol? Én angolul, németül és spanyolul tanultam a magyar anyanyelvemen túl, és nem tudom, miért lenne könnyebb egyiknél vagy másiknál, legfeljebb valaki szubjektív véleménye lehet ez. Megjegyzem, nem azzal van bajom, amikor valaki azt mondja, hogy neki ez a legkönnyebb, hanem láttam már listákat, újságcikkeket, meg ajánlásokat (tanulj spanyolul,az könnyű) - de honnan tudod, hogy másnak is az? Azért arra alapozni évek tanulását, hogy valakinek az volt a könnyű... hát én nem tenném. Meg az ilyen újság- vagy netes cikkek szerintem komolytalanok, hogy így kijelentik ezt.
2017. jún. 11. 10:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: hogyhogy semmire se lehasználni? Ezt mondjuk nem látom be.
2017. jún. 18. 23:42
 12/13 anonim válasza:
Én nem tartom használhatatlannak, szerintem a nyelvtudás mindig is hasznos és számomra érdekes dolog. De a spanyolra én már annyi embertől hallotam, hogy felesleges meg hogy úgyse fogod tudni használni semmire. Hát nagyon remélem, hogy nincs igazuk. Utolsó voltam :)
2017. jún. 29. 11:39
 13/13 A kérdező kommentje:
Hát de miért mondják ezt? A világon az egyik legtöbbet beszélt nyelv. Meglep engem, hogy ezt mondják. Minden esetre engem érdekelnek a nyelvek, és hát használom, ha úgy vesszük: elolvastam, megnéztem egy sereg olyan művészeti alkotást, aminek nincs magyar fordítása.
2017. júl. 2. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!