Sokan miért mennek ki nyelvtudás nélkül?
Érdekes gondolkodás.
Te pontosan miért is vagy irigy, vagy mit is féltesz a szerencsétlen embertől, aki itt nem tudja eltartani magát?
A rokonságban van, aki tényleg 0 nyelvtudással indult (most már azért tud németül) Ausztriába, szállodába takarítani a felesége meg mosogatni. Együtt havi 2700 eurót keresnek (!), emellett kapnak egy szobát, ahol tudnak lakni. Évi 10 hónapot dolgoznak odakinn, rezsiköltség, albérlet nélkül...
Itt édesanyám orosz felsőfokúval, érettségivel és technikummal nem tud olyan munkát találni, ahol a nettó fizetése 100 ezer fölött lenne, pedig már hónapok óta keres, Budapesten! Igaz, hogy korábban volt egy jó állása, viszont költöztünk és ismeretség nélkül itt nehéz.
Két fő csoportba sorolnám a nyelvtudás nélkül külföldön munkát vállalókat. Az egyikbe azok tartoznak, akik ilyen-olyan ismerős, rokon segítségével kapnak munkát. A másikba pedig a tudatlanság bátorságával felruházottak kerülnek.
Ne féltsd a leendő munkahelyedet egyiktől sem! Gondolj csak bele, miféle munkát lehet rábízni bármely országban arra, akivel nincs valamilyen közös nyelv. Amit az egyik hozzászóló is említett, takarítás, konyhai mosogató (bár ott azért szükség van valami alap nyelvtudásra), vagy csirkebelező a húsgyárban. Ha van valami használható szakmád és mellé egy jó angoltudás, akkor nem lesztek egymás versenytársai. Vagy ha mégis, akkor 2-3 hónap alatt messze föléjük kerülsz a munkában.
Remélem, azért nem találtál még kint munkát, mert okosan megválogatod, mire jelentkezel. Kitartás! Előbb-utóbb összejön.
En 10 eve jottem ki egy ugynoksegen keresztul, mert ugy voltam vele, hogy miert ne, jo kaland, habar otthin megvolt mindenem, jo allas, sajat haz...angolul kb egy 5 eves szintjen makogtam, szoval eloszor egy videki husgyarban helyzekedtem el, ahol lehuztam 3 honapot.
Mindehhez persze van diploman es folyekonyan beszelek svedul:-)) A lenyeg az, hogy negy honap alatt sikerult megtanulni angolul h kikeruljek a gyarbol es valami normalisabb munkat vallaljak. Kesobb ahogy elkezdtem folyekonyan beszelni elhelyezkedtem a szakmamban es egy multinal vagyok felsovezeto mar evek ota, imadom, azt csinalom amit szeretek es amihez ertek.
Ugyanakkor igy 10 ev utan ugy gondolom, hogy ideje valtani es most New Yorkba keszulok koltozni, mert biztos, h hatalmas kaland:-) oda egyebkent cikkironak megyek, tehat teljesen mas vinal mint amit csinalok.
Az emberek azert jonnek ki nyelvtudas nelkul zomeben, mert ahogy az elottem szolo is leirta nincs mas valasztasuk es legrosszabb esetben max hazamennek, de legalabb megprobaltak:-))
Ha en azon gorcsoltem volna otthon, hogy uristeeen mi lesz velem ha nem beszelem az adott orszag nyelvet, mi lesz velem akkor sosem jottem volna ki. Az"allasodat" szerintem ne irigyeld, azt ugyis csak akkor kapod meg ha te vagy benne a legjobb, szoval ezen a helyedben nem aggodnek:-))
Az elet rovid, az eletet nem kell tul komolyan venni:-))Nekem Anglia rengeteget adott es itt nem elsosorban a fizetesemre gondolok, hanem az itt megszerzett tapasztalataimra, sikerelmenyeimre, szerelmeimre, megtanultam egy kupac dolgot amit Pesten az eletben nem tanulok meg, mert nem voltam rakenyszeritve.
Ugyanakkor megegyszer nem csinalnam vegig, kizart dolog, ergo en mar csak olyan orszagba koltozom aminek folyekonyan beszelem a nyelvet:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!