Dán / svéd / norvég mennyire érti meg egymást?
Én kérdeztem már ezzel kapcsolatban, jött pár jó válasz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Elvileg a dánok értik legjobban a svédet és a norvégot, a norvég és a svéd kölcsönösen olyan 90%-ban érti meg egymást, viszont a norvégok kicsit jobban értik a dánokat mint a svédek a dánokat. Svéddel a bokmal norvégot lehet jól érteni.
Meg nem sértődik egyik se. De a dánt a legnehezebb érteni a másik 2 országnak.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Norvégul tanultam egy időben (nem most volt :)), és majd szeretnék vmelyik skandináv országban dolgozni. Ha viszont már ott élek, jobban szeretnék az ő nyelvükön beszélni, mint angolul. És amúgy nem is gond, szeretek nyelvekkel foglalkozni.
Szóval ha mondjuk folytatom a norvégot, azzal jó vagyok Dániában is? Vagy ők meg fognak érteni, de én nem őket :))
Ők érteni fognak, de te sokkal nehezebben őket{amúgy jeg snakker ikke norsk vagy akármi ilyen, csak majd talán szerertnék valamelyiken megtanulni :D}...hogyha a norvég megy, akkor valószínűleg a dán is fog, nagyon nagyon hasonló a két nyelv, persze a dán kiejtése nehezebb, hallgass meg valami dán szöveget a neten...Esetleg - ha az anyagi helyzeted megengedi - beíratkozhatnál majd ott egy ilyen nyelvtanfolyamra. Azt tudod már, hogy pont Dániába szeretnél menni?
harmadik
Norvégia nagyon drága hely, és munkát találni sem egyszerű dolog, ilyen szempontból Dániában szinte 100%, hogy könnyebb. Svédországra nem gondoltál? :)
utolsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!