Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ti melyik nyelvet tanulnátok,...

Ti melyik nyelvet tanulnátok, ha választhatnátok?

Figyelt kérdés
Spanyol, német vagy olasz?
2017. ápr. 24. 16:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ezek közül spanyolt. Jelenleg németet tanulok, de azt nem szeretem. Amúgy franciát és japánt is szívesen tanulnék.
2017. ápr. 24. 19:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a német szép nyelv, ráadásul kifejező. Snájdige trinkkkken stájnáágeáhhhhr krüpppchphel, slóójfen mitter dáhkte pünkhtige trippen cupp.

Rimmen kránkkkken drottel krájnicchpthc, pfffüpffffel róóójten dákkerpühtih slossszen sljóóóójfen cváncihhpfpk rrrrrrámmmmelcvángk űűűbrige trikkenkrinken krüppffppelnááááájjjn.

Az egyik kedvenc nyelvem.

Mindenképfpen azt választanám.

Ja, és mazochista vagyok, majd' elfelejtettem.

2017. ápr. 24. 22:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért ne feledjük, hogy Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere Németország. Európában általában a német fontosabb, mint az olasz és a spanyol.

Az olasz és a spanyol közül inkább az utóbbit választanám, németül már tudok, és az olasz csak Olaszországban hasznos, kis kedvenc nyelvem már van.

2017. ápr. 25. 08:43
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A német hasznos, de csúnyább nyelvet még nem hallottam a világon, az előző válaszoló jól megfogta a lényegét. Mondjuk randin sváb csajnak előadni rossz ötlet volt :-D
2017. ápr. 25. 09:14
 15/15 anonim ***** válasza:

Köszönöm, köszönöm. :)) Mármint a pro Vokációt. ;) Most jön majd az, logika nélkül, hogy "de te is, meg az arab is meg a roma is, meg sőt, ők ám de hű de nagyon, nem én".

;))

Hát, azért általánosítani nem lehet, még a germánok esetében sem, ezt tegyük hozzá.

Hagyjuk is a rasszizmust, meg a nacionalizmust.

Mondjuk, volt már sváb csajom, de hát hibázni emberi dolog. Ő viszont nem hibázott, hanem alattomos volt. Bár voltak értékei is, pl nem tudott németül. Az egyik. De volt olyan sváb nőm, aki tudott.

Tisztelet a kivételnek, akadnak rendes germánok is. Van is néhány ilyen ismerősöm.

Sőt, vannak jó alakú sváb csajok, sőt, akad, akinek szép a szája - mindenki fantáziájára bízom. De ezentúl max csak az ép tudatú germánokat, ill félgermánokat engedem magamhoz közel, a germánok közül.

Mondom, vannak köztük ép tudatúak is.

Akik nem alattomosak, nem aljasak, nem végletesen önzők, nem érzéketlenek, nem képmutatóak, és sorolhatnám.

Egyáltalán nincs szándékomban általánosítani.

Azonban a többségük... hááááát... mint a német nyelv.

Azt viszont senki se vitatja, hogy nyugatra kényszerül költözni a közép-keleteurópaiak java, lehet, hogy majd én is. A legtöbb NY-EU országhoz meg kell a német nyelvtudás.

Meg is fogok tanulni egyszer alapfokon németül. Mondtam, hogy mazochista vagyok. Félig.

Mert félig muszáj, a mai világban, segít a túlélésben, mégiscsak a kedves germán kizsákmányolók rabszolgái vagyunk.

Félig meg mazochistának kell lenni a német nyelvtanuláshoz. Már tanulgatom, hogyan kell köpfködni.

De ha meggondolom, még mindig jobb, mint hollandul krákogni. Bár a hollandnak viszont van egy fajta... kissé érdekes, egzotikus beütése.

Én csak őszinte vagyok. A holland nyelvben igen is tudni kell krákogni, a G hangjuk ilyen. Enélkül még az apartheid se működött volna rendesen talán.

A német CC PP PF hangok, és kombinációik a szavakban meg köpködőek. Akár tetszik, akár nem. A hangrendszerük része. Én meg imádom, mert mazochista vagyok.

Nem volt könnyű mazochistává válnom, de talán sikerült.

Akinek szép a német nyelv, annak a lelke hát... kb épp olyan szép...

De hát sokfélék vagyunk, ízlések és pfofonok. Van, aki együtt rezonál a támadóhajlammal, egyenlőtlenség elvűséggel, különösebb ok nélküli kiközösítéssel, csalással, kizsákmányolásra való hajlammal.

Szíve joga. Már ha van szíve és agya.

Nekem max a nyelvvel (német nyelv hangzásával) sikerült valahogy összhangba kerülnöm, de avval is csak úgy, hogy mazochista lettem, bizonyos értelemben.

Köszönöm nektek germánok, hogy beengedhettünk titeket a sok tízezer éves magyar-Kárpát -medencébe, hogy kitúrjatok minket a saját hazánkból a klikkes PFrotekcionista agressziótokkal és kéPFmutatásotokkal, na meg hogy a habsPFburgjaitok meghamisítsák az ősmagyar múltunkat, és hazugságokat oktassanak az iskoláinkban saját magunkról.

Én kérek elnézést a ti rosszindulataitokért, PFökkkkhendiek.

Mindenható (értsd: jó ég, akármi,

nem vagyok vallásos), nézd el a germán tudatlanságot, pökhendiséget, provokatív és támadó szellemet, infantilizmust.

Nem tudják évezredek óta, hogy mit cselekszenek.

Ettől olyan "lágyak és értelmesek" a nyelveik is.

Érdekes ez a poroszos, merev, kifordított "erkölcsük is". Ami természetes, vagy legalábbis semleges (pl elméleti, fantáziabeli), azt erkölcstelennek állítják be -de legalább Freud és Jung értelmes volt evvel szemben-, és megfordítva, némely kivétellel.

Ritka az értelmes germán, ők többnyire művészek, de ott van pár más elme is, pl Freud, Jung.

Bár ők se voltak tökéletesek, és én se vagyok az, ahogy senki se az.

Négy éves korukig azonban MÉG a germánok is értelmesek.

Nem mondom, hogy utána mindenki olyan tiszta marad, mint négy éves korukig voltak, de a germán ostobasággal

nem lehet versenybe szállni. Gratulálok a beszűkültségükhöz.

Ennek ellenére ÉN MAGAM továbbra is emberséggel bárok mindenkivel, még a germánokkal is. Kivéve amikor rájuk tör a leplezett elmebaj, mikor is fordítottnak LÁTTATJÁK a helyzetet.

Amilyen nagyon "értelmesek", azt hiszik, a látszatteremtéssel realitást generálnak... Valójában maguk alatt vágják a fát evvel a hozzáállásukkal - hosszú távon.

Addig is meg az önvédelmem jogos, és szükséges.

De ha épp normális, emberi módon létezik bárki, de tényleg bárki, addig védekezésre se kényszerülök.

De akinek nem kell a jóindulatom és a békém, semmi probléma, megvédem magam a butaságával szemben.

2017. ápr. 25. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!