Ti milyen nyelvet tanulnátok, ha bármit választhatnátok?
Figyelt kérdés
Olyan nyelvre gondolok, amiben van jövő és nem beszélik sokan, de mégis használható lesz mondjuk egy munka során.2016. júl. 5. 10:41
1/5 anonim válasza:
Abban van jövő, amit sokan beszélnek. Tanulhatsz eldugott afrikai nyelvet, csak arra nincs kereslet. Akármilyen nyelvben is gondolkozol, az angol az, amire mindig volt és lesz is kereslet. Én 3 nyelven beszélek, tanítok, fordítok, és soha semmiből nem volt annyi melóm, mint angolból, pedig (elvileg) mindenkinek illik beszélni. Mégis sok a munka vele. Nem kell extrát tanulni ahhoz, hogy munka során hasznos legyen.
2/5 A kérdező kommentje:
Angolul emelt szinten beszelek es ezen kivul meg nemetul is elboldogulok :)
2016. júl. 5. 11:06
3/5 anonim válasza:
Fejleszd felsőfok fölé az angolt és a németet, utána pedig (szerintem) a következő nyelveken gondolkodj el:
Orosz, kínai (mandarin), japán, arab.
Nekem az az egyéni tapasztalatom, hogy addig nem érdemes harmadikba kezdeni, amíg az első kettő nem perfekt. Ha túl sok időt töltesz a bizonyos harmadik nyelvvel, akkor fenn áll az esélye annak, hogy a németet elhanyagolod és elfelejted. Az angolt nem fogod tudni, de sajnos a németet ápolni kell, főleg akkor, ha még az nincs felsőfok felett.
4/5 anonim válasza:
Én most dánul tanulok perfekt angol és B2 német mellett. Tisztában vagyok vele, hogy az utóbbi így gyengülni fog, de mivel Dániába költözök, választottam. :)
5/5 A kérdező kommentje:
Nekem is a dán tetszik nagyon. Tudnal rola mondsni par szot?
2016. júl. 5. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!