Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Magyarországon miért beszélnek...

Magyarországon miért beszélnek a magyarok angolosított magyarral?

Figyelt kérdés

Röhejes amikor néhány helyen ilyenek írnak: WTF meg OMG és még beszéd közben is használják. Rohadtu idegesítő...

Ráadásul leírni se tudják normálisan. Ezen az oldalon is olvasom hogy valaki azt írta looser a loser helyett. (A looser is a loser who can't spell "loser".) Az az igazi bajom hogy kimondani se tudják vagy ami még rosszabb azt se tudják mit jelent.

2010. máj. 14. 12:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
12:21-esnek igaza van, csak nem láttok tovább az orrotoknál
2010. máj. 14. 14:16
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagyszerű multicégnél dolgozom, és a rosszullét kerülget, amikor a MEETINGEKEN elhangzik, hogy pl.: "nagyon jó kis CHALLENGE ez egy EMPLOYER számára"!!! Nem Magyarországon élünk, nem MAGYAR kollégákkal beszélünk??? De! Akkor mi a jó fenéért nem lehet MAGYARUL beszélni. Azt hiszem nem olyan szegény a nyelvünk, hogy ne lehetne belőle mondatokat összerakni. Elmúltak már a 80-as évek, amikor nagyon jól lehetett villogni angol nyelvtudással, beleszőni a nyelvünkbe és ezzel nagyobbnak tűnni. Most már inkább rettenetesen idegesítő ez a jelenség. Legalábbis számomra...
2010. máj. 14. 14:47
 13/24 A kérdező kommentje:
13:40esnek nem értem mi baja senki nem írt ékezet nélkül. Amúgy tényleg nagyon idegesítő amikor egy szót se tudnak angolul de azt tudja mondani hogy fuck off. Pedig én Angliába élek de ha magyarul beszélek valakivel az a beszélgetés tényleg magyarul folyik. Nem vagyok sznob. Csak röhejes amit egyesek csinálnak.
2010. máj. 14. 15:39
 14/24 anonim ***** válasza:
Gimiben tanultuk, hogy az idegen szavak beleszövése a beszédbe sznobizmushoz vezet (amin én jót röhögtem, mert a sznobizmus sem magyar szó). De nekünk így tanították. Tehát nem az a sznob, aki nem használja. És sztem amit lehet magyarul mondani azt mondjuk úgy. A számítástechnika nyelvét úgysem nagyon lehet magyarul mondani (fájl, bájt stb...).
2010. máj. 14. 16:35
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod mi a különbség a vessző és az ékezetes karakterek között?
2010. máj. 14. 18:13
 16/24 anonim ***** válasza:
Cause we can. Kill yourself or get over it.
2010. máj. 14. 21:51
 17/24 anonim válasza:
nekem nincs semmi gondom ezzel, mi is szoktuk használni néha az ilyen angol rövidítéseket :D már cask úgy ösztönösen is jönnek az internet használat végett... :D
2010. máj. 14. 22:19
 18/24 anonim ***** válasza:

Az ember, amilyen hatások érik, azt felveszi. Ha folyamatosan angol filmeket nézel, és például onnan ismersz meg valamilyen jelenséget, vagy fogalomkört, akkor azt angolul fogod inkább használni...

A lol, rofl rövidítések jelentése is igen sokrétű, már nem a "padlón fetrengek a röhögéstől" az egyetlen vonzatuk, és nagyon gyakori az ironikus használat, ezt fejezi ki a fapofa :P

Ezek a rövidítések pótolják az arckifejezéseket... és természetesen azért is használatosak, mert könnyű leírni őket.

Úristen, atyavilág, te jó ég!! Mi a...? Ez meg mi a csuda?

Kicsit hosszabbak azért, mint a wtf, omg :) Jó, lehet használni a "he?"-t is :D

Aki meg nem tud angolul, de felvág vele, arra egy szót is kár fecsérelni.

2010. máj. 15. 00:53
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, nem ékezetet írtam, hanem vesszőt. Az a furcsa jel lesz az (,) a kérdőjelet (?) és a pontosvesszőt (;) is tartalmazó billentyűn. Tudod, amit következetesen kihagysz minden mondatodból.
2010. máj. 15. 12:02
 20/24 anonim ***** válasza:
Valaki leírná végre, hogy mit jelent az 'I'm car'? Tényleg lila gőzöm sincs.
2010. máj. 15. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!