Magyarországon miért beszélnek a magyarok angolosított magyarral?
Figyelt kérdés
Röhejes amikor néhány helyen ilyenek írnak: WTF meg OMG és még beszéd közben is használják. Rohadtu idegesítő...
Ráadásul leírni se tudják normálisan. Ezen az oldalon is olvasom hogy valaki azt írta looser a loser helyett. (A looser is a loser who can't spell "loser".) Az az igazi bajom hogy kimondani se tudják vagy ami még rosszabb azt se tudják mit jelent.
2010. máj. 14. 12:03
1/24 anonim válasza:
Hogy az ilyen tudálékos nagyképűeknek legyen mit kérdezni a gyakorin :)
3/24 anonim válasza:
Engem is nagyon zavar, be is szólok mindig. Anglisztika szakra járok, megtehetném, hogy angolul beszélek, illetve írok, de valahogy nincs bennem motiváció, hogy egy magyar oldalon, magyar közösségben, angolul írjak. Arra ott van a nemzetközi oldal, amire fel vagyok regisztrálva, ott 'kiélhetem' magam. De tényleg, a kedvenceim, azok az ilyen 'I'm car' szintű megszólalások:D. Mikor valaki az ócska, hibás angoljával akar villogni, nevetséges...
4/24 A kérdező kommentje:
ja egy betűt elnyomtam. Utolsó válaszolónak köszönöm.
2010. máj. 14. 12:20
5/24 anonim válasza:
hú b.szki, ti egyáltaln nem vagytok sznob g.cik .. figyelmetekbe ajánlanám az információs társadalom, internet hatását a magyar nyelvre .. :)
6/24 anonim válasza:
Amikor beszédben használják az ilyeneket, meg élő beszédben fapofával, hogy "lol", hát ez tényleg röhejes. Angolul írni meg sokak szerint menőbb, és hát megszületnek az ilyen "I'm car" szerű dolgok is, looser pedig nagyn sok helyen az :D Sokan használják úgy ezeket, hogy nem értik...ezen sajnos nem lehet változtatni...
7/24 anonim válasza:
Szerintem ezt a dolgot a fiatalok kezdik elterjeszteni. Lásd: Bármelyik közösségi oldalon már minden 15 éves, aki egy hete angolt tanul, beírja ezt a nyelvet a beszélt nyelvekhez. Viszont akkor ennek megfelelően is kell viselkedni és itt jön a majomparádé: még nagyon nem tud angolul, de úgy csinál, mintha... Egyébként én is utálom nagyon(mármint az angolosított magyart).
8/24 anonim válasza:
az I'm car mi a frász akar lenni? Gondolom nem azt jelenti, hogy autó vagyok.
9/24 anonim válasza:
Neked leesett a billentyűzetedről a vessző gomb? Mert akkor el tudom fogadni, hogy egy szál vessző nélkül írogatsz a magyar szövegek helyességéről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!