Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar nyelvben miért van...

A magyar nyelvben miért van ennyi furcsaság?

Figyelt kérdés

Pl.ha azt mondom,hogy

Én okos vagyok

Te okos van

A logika szerint úgy kéne mondani,hogy "Ő okos van"

De mi mégis csak annyir mondunk,hogy "ő okos".

Vagy pl. "asztalt" "széket" de nem mondjuk,hogy "zabpehelyt",azt már úgy kell mondani,hogy "zabpelyhet".Pedig nyelvtanilag helyes lenne az első.

Ez csak két példa.De szerintem pont ezért áll a magyar nyelv a világ legnehezebbjei között

2017. ápr. 7. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:

ő okos van helyett ő okos, ez egyszerűbbé teszi a nyelvet mert egy szót el kell hagyni és ráadásul szabályszerű, nem önkényes véletlenszerű hanem E/3-ban mindig így van

a ragozás viszont tényleg bonyolult

2017. ápr. 7. 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
57%
Te okos vagy
2017. ápr. 7. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezek egyike sem a magyart kulonlegesseg tevo furcsasag, egy halom mas, fokepp Kozep-Azsiaban beszelt nyelvben ugyanigy mukodnek a dolgot ugyanezekkel a szabalyokkal, illetve a torokben is ugyanezek vannak, ha kozelebbi peldat keresnenk.
2017. ápr. 7. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:
A létige jelölése/nem jelölése egyáltalán nem egyedi a magyarban, az oroszban pl. egyáltalán nem teszik ki.
2017. ápr. 12. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!