Mi a véleményed a kínai nyelvról? Te megtanulnád?
Dehogynincs.
Hiszen te ugy gondolod, hogy a kinaiak (ha bar kedvesen is), de valamilyen szinten lenezik a kulfoldieket, stb. Na most ez az amit en NEM tapasztalok naluk. Pedig hidd el, mar volt ilyen, hogy leneztek mert kulfoldi, vagy Magyar vagyok, de sosem a kinaiak.
Üdv!
Nem nézik le, sőt örülnek, ha a nyelvükön szólsz.
Sokszor ők sem értik egymást a sok dialektus miatt.
Én szeretem és tanulom is, mivel itt élek dél-kínában. De a mandarin nekem nem jött be, nem tudom jól kiejteni, ezért a kantonit tanulom, abból is a HongKong-i, Guangzhou-i és Toisan-i változatot egyszerre... itt igaz 6 tón van a 4 helyett, de azzal meg tudom értetni magam, míg a mandarinomat alig értik meg...
你是我的好朋友 ! (Jó barátom vagy)
Kiejtve Mandarin:
Nyi zsö wó dö háó pánny-jáu.
Kantoniul:
Léj háj ngó ge hó pháng jáuh
88 (ez a bye bye kínaiul :-) )
De jo neked:)
Hat egyebkent erdekes, nekem meg pont a mandarin megy jobban a cantonese meg szerintem eleg nehez kiejtesu... De tok jo hogy neked megy meg minden remelem egyszer en is jol meg ogok tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!