Mi a tapasztalatotok, aki kint dolgozik külföldön?
Figyelt kérdés
Egy cégnél dolgozunk magyarok,egyedül én beszélem az idegen nyelvet,a másik kettő egy mukkot se.
Van szállásunk,egy munkahelyen dolgozunk,de most azzal jöttek hogy keressek nekik másik szállást vagy albit,de én nem vagyok hajlandó.
Nem rossz indulatból hanem azért hogy ne nekem kelljen majd mindig az ő dolgaikat rendeznem.
Amúgy amiben tudok segítek pl.munkahelyen de az én időm ne vegye el senki.Épp eleget segítettem nekik de mióta mondtam hogy próbáljatok meg magatoknak keresni megharagudtak rám nem is nagyon beszélünk csak ha van valami tőlem kérdik.
Nem foghatom mindenki kezét,sokszor ha a kisujjamat adom az egész kell nekik.
Mi a véleményetek,tapasztalatotok a külföldi magyarokkal ?
2017. jan. 31. 17:26
1/1 anonim válasza:
A másik két kollégának vennie kell a fáradtságot és tanulni az idegen nyelvet!!! Ha nem tetszik a kapott szállás és mást akarnak, akkor tudniuk kell a határaikat, hogy mire képesek. Ha viszont azzal jössz nekik, hogy te már segítettél eleget, akkor ne is csodálkozz, hogy haragudnak. Mondd el nekik, hogy facebookon csatlakozzanak különböző csoportokhoz az adott témával kapcsolatban NNAK MEGFELELŐEN, HOGY HOL VAGYTOK KÜLFÖLDÖN. Én azt gondolom, h kapzsi emberrel nem tudsz mit tenni, mindenkinek ugyanannyi esélye van az életben. A nyelvet meg már azért is tanulniuk kéne, ha már jól jön a külföldi pénz, akkor megtisztelem már a helyieket, h böfögök valamit a nyelvükön. Segíts nekik utat mutatni, hogyan boldoguljanak önerőből, ha nagyravágyóak és a szar is büdös. Különben a külföldön élő magyarok többsége inkább árt, mint segít, mert az a fránya sárga irígység. Persze tisztelet a kivételnek!! mert nekünk volt néhány olyan ember, aki önzetlenül segített, persze ez viszonzásra is talált. Ilyen mebereket pont a külfldön élő magyarok számára létrehozott csoportokban is találtok, sőt sok fontos infót is meg tudhattok az addott teritóriumról. Szóval hajrá és csak pozitívan, nyelvi segítséget azért ne vond meg tőlük, de ösztönözd, h tanuéljanak, mert másképp sehol nem fognak boldogulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!