A kínai nyelvben hogy ejtik ki azt a betűt, hogy "hsz"?
Figyelt kérdés
Én próbáltam, de csak az sz betű hallatszódott. Vagy az úgy jó?2016. dec. 28. 20:16
1/5 anonim válasza:
Kínai nyelv nincs. Döntsd el, hogy kantonira vagy mandarinra vonatkozik a kérdésed.
2/5 anonim válasza:
Vagy wura, vagy minre, vagy hakkára, vagy ganra
3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mert wikipédián láttam leírva kínai neveket és sok ezzel a betűvel kezdődött, és ezt angolul X-nek írják. Akkor írjátok a mandarint, mert az biztos elterjedtebb nyelv.
2016. dec. 29. 12:01
4/5 anonim válasza:
A kínai szövegek régebbi átírásai kiejtés szerintiek, vagyis hsz = hsz. Az újabbak a kínai saját latin betűs átiratát használják, amiben ezt x-nek írják, tehát x = hsz.
De majd egy kínaiul tudó leírja, hogy hangzik ez pontosabban.
5/5 A kérdező kommentje:
Végül megnéztem róla egy videót és (szerintem) úgy kell ejteni, mint a németben az ich-ben a ch-t, csak elől képezni és közbe sz betűre is hasonlítani kell.
2017. jan. 1. 22:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!