Az angol mellett milyen nyelvet érdemes tanulni?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy jövőre gimnáziumba megyek és nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a legérdemesebb nyelv az angol mellett.
Az alábbiak közül választhatok: német, francia, latin, orosz
Én igazából a németre vagy a franciára gondoltam, de melyik lenne a legérdemesebb, hasznosabb és miért?!
14/L
2010. máj. 3. 16:39
1/18 anonim válasza:
mindegyik hasznos,ami a legkönnyebben tanulható ,az a német.
2/18 anonim válasza:
Német mert azt több helyen használják.Elmész külföldre és ott vagy angolúl vagy németűl tudsz a leginkább beszélni.
3/18 anonim válasza:
Lovári
Héber
Mert gondolok a jövőre :D
4/18 anonim válasza:
Mind hasznos, kivéve a latint. Az orosz könnyű, a német logikus a francia szép hangzású (nekem legalábbis tetszik). Inkább annak járj utána, hogy milyenek a nyelvtanárok, mert lehet egy nyelv bármilyen jó, ha a tanár csapnivaló, mit sem ér az egész.
5/18 A kérdező kommentje:
Sajnos az a baj, hogy a nyelvtanárok nevét csak iskolakezdéskor tudhatom meg =/ Egy nyelven belül meg asszem van kb 2-3 tanár. És igen, a francia az nekem is nagyon tetszik, csupán csak azért :) És mert hallom, hogy egyre több helyen beszélik azt. A német meg az olyan másik alap dolog... de nemtudom, szerintem kezdik 'elhanyogolni' vagyis úgymond már nem használják annyian, persze ez csak saját vélemény...Latinra pedig egyáltalán nem is gondoltam, az olyan orvosnyelv.. vagymi.:D
2010. máj. 3. 17:24
7/18 anonim válasza:
Szerintem német vagy francia.
De aszerint válassz, hogy te milyet szeretnéd.. :)
Nálunk pl francia, németből lehetett választani.. Némettől hideg ráz, szóval francia.. Nem aszerint választottam, hogy mennyien beszélik. Én is beszélhetném, de ha utálnám....
15/L
8/18 anonim válasza:
Szerintem is német, az tuti hasznos, európában nagyon sokhelyen beszélik; az angol hasonlít rá, bár a szókincsében az alap szavak germán eredetűek, a többi latin illetve francia. {A németre legjobban a skandináv nyelvek hasonlítanak(svéd, norvég, dán), német tudással azok állítólag nagyon könnyen megtanulhatóak, bár azok nem igazán hasznosak{persze ha beszél egy nyelven valaki, az csak hasznos lehet; na de úgyértem, hogy nem annyira, mint a német vagy francia, stb :D}, hacsak nem akar valaki ott élni...} Tehát a német hasznos. A francia is az, a segítségével pedig írásban megérthető nagyjából a többi újlatin nyelv(román, olasz, francia, spanyol)...ha franciaországban akarsz élni, akkor nagyon szükséges, mert a nagyja a franciáknak nem fog bizony megszólalni neked más nyelven, csak franciául... Latint ne tanulj, akkor már inkább franciát. Én a németet választanám, logikus nyelv, és nekem tetszik a hangzása is, bár ezzel sokan ellenkezőképpen vannak :)
9/18 anonim válasza:
**Ja és én is tanulok németet az angol mellett.
16/F
utolsó
10/18 anonim válasza:
De ez hatalmas tévedés hogy Európában sokan beszélik a német nyelvet. Mindenki abból indul ki, hogy ittvan Németország meg Ausztria és akkor már az egész világ németül beszél:D Én jártam Írországban, amikor megszólaltam németül mindenki csak nézett. Spanyolországban ugyan ez volt. Én a helyedben a franciát tanulnám meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!