Angol, olasz, francia után milyen nyelvet válasszak?
Irigylem az önbizalmadat, de úgy legyen! Szerintem portugál.
Egy franciatanár
1. Szerintem nem csak a mennyiség számít, azaz hogy hány nyelven beszélsz, hanem az is fontos, hogy minél magasabb szintű legyen ez a nyelvismeret. Szóval én a helyedben elsősorban az olasz és francia középfokú tudást fejleszteném felsőfokúra.
2. A portugál is hasonlít kissé az olaszhoz, azt sem lenne nehéz elsajátítani. Skandináv nyelvek a némethez-angolhoz, illetve egymáshoz is nagyon hasonlítanak, hasznosságuk már kisebb. A japán nehéz, már jobban hangzik, teljesen más, mint az eddigiek - de akkor már a kínain is elgondolkozhatnál. Egy új nyelv tanulása sosem rossz döntés, csak előnyödre válhat, a "megfelelő" nyelv elsősorban azon múlik, mit akarsz kezdeni vele, milyen a jövőképed. Ha tegyük fel pl. műszaki pályára készülsz, akkor németül kellene tanulnod, szóval érted.
a japán 2 sor fordításért annyi pinzt kapsz,
mint pl angol 10 oldalért
ahhoz létszemléletet is kell tanulni, lassabb lesz
wisdom'zen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!