El lehet felejteni a magyar nyelvet? Mert úgy érzem többet tudok németül mint magyarul pedig a magyar az anyanyelvem ti hogy vagytok ezzel?
Figyelt kérdés
2016. dec. 25. 10:26
1/6 anonim válasza:
Nagybátyám '56-ban lépett le, azóta él elég messze, családjában nem beszél senki magyarul, ismerősök sincsenek - mégis, mikor hazajön pár évente, csak az akcentusán hallani, hogy kimaradt pár év, nyelvtanilag hibátlanul beszél.
2/6 A kérdező kommentje:
ok
2016. dec. 25. 11:00
3/6 anonim válasza:
Ha vegyes házasságból születtél, ahol egyik szülőd német anyanyelvű volt, vagy német nyelvterületen nőttél fel akkor elképzelhető.
Tanult nyelv esetén szinte nulla az esély.
4/6 A kérdező kommentje:
csak tanulom a nyelvet és mindkét félről magyarok a szüleim de úgyérzem mintha úgy tudnék már németül mint magyarul
2016. dec. 25. 11:59
5/6 anonim válasza:
Ez egy csalóka érzés mikor az ember kezd jó lenni egy nyelvben.
Rengeteg árnyalat, finom részlet van egy nyelvben, ami egy anyanyelvű beszélőnek természetes, aki meg tanulta csak néz rá.
Ez olyan dolog, hogy pl. én angolul tudok jobban (németül csak gyengén) megértem én mondjuk egy Dickens regény cselekményét, de az már "nem jön át", hogy mitől is akkora klasszikus az.
Vagy fordítsuk meg: magyarul élvezem mondjuk Kodolányi, Mikszáth, Krúdy írásait, de el nem tudom képzelni, hogyan lehetne az élményt angolra átültetni.
6/6 A kérdező kommentje:
ok
2016. dec. 25. 13:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!