Mit tegyek ha igen gyakran atrocitás és diszkrimináció ér anyanyelvem használata miatt? Ukrajnában, Kárpátalján.
Nem igaz, hogy kiközösítenének. Annyi igaz, hogy hiába van magyar állampolgárságod, a társadalom nagy része (még azok is, akik annak idején a kettős állampolgárság mellett szavaztak, ezt tapasztalatból mondom) a közbeszédben ukránként tartana számon. Sajnos ez van, de semmilyen hátrányod nem lenne, csak biztos bosszantana. Engem is bosszantott - pedig én nem voltam annyira harciasan a kettős állampolgárság mellett, most meg főleg nem a szavazati jog miatt - mikor hallottam, hogy egy erdélyi magyarra azt mondták, hogy "tudod, az utca elején lakik az a román". Ilyenkor mindig kijavítottam őket.
Tehát ez ne keserítsen el, még a régi logika szerint működik itt az emberek agya.
Én viszont nem értek egyet azzal, amit neked tanácsoltak, hogy mindenképpen át kell költözni ide. Aztán meg siránkozuk, hogy fogy a lakosság a határon túl. Volt már nehezebb is a kárpátaljai magyarság sorsa, idővel ez is könnyebb lesz. Persze, ha mindenképpen úgy gondolod, hogy csak Magyarországon boldogulhatsz, akkor költözz, semmi megkülönböztetés nem fog érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!