Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan lehetséges valahová jönni?

Hogyan lehetséges valahová jönni?

Figyelt kérdés

Példa: "Várjál már, jövök én is!" Csakhogy, ez lehetetlen!

Én így fogalmaztam meg: A mindenkori kiinduló pontra való visszatérést jelöljük a "jövök" szóval. Ilyen gyatra anyanyelv használat mellett miképpen engedik ki az iskolákból a gyerekeket? Hihetetlen, mennyire hanyatlik a társadalmunk minden téren! A lényeg: Valahová csak menni lehet!! A kérdésre a helyes válasz: Sehogy!!!

Kik azok, akik értik a leírtakat?

2016. nov. 20. 09:48
1 2 3 4
 31/37 BringaManó ***** válasza:
95%

"Fejlődés; ez az életünk lényege."

Mások szerint meg "a küzdés maga"...

És micsoda hatalmas szerencse, hogy a TEREMTŐ megajándékozott bennünket ezzel a kérdéssel!!!

Mindkét legyet lecsapjuk:

Neked egy hatalmas FEJLŐDÉSi lehetőség (ingyen, tálcán kínálva – miközben mások csomó időt-pénzt-energiát fecsérelnek egy kis fejlődésért);

mi, a többiek pedig végre KÜZDhet(t)ünk! Így mi is beteljesíthetjük az életünk célját.

Csudálatos szimbiózis ez.

Gyere máskor is!

2016. nov. 21. 10:39
 32/37 BringaManó ***** válasza:
93%

köszi, ari vagy.

bevallom, a "fogja érteni"-t illető kifogásodat nem értem (a macskás fához való hasonítást még kevésbé – tökre nem olyan kategória), de mondjuk ez nem csoda, hiszen nem vagyok "értelmet hordozó lény".

(jaj, ne haragudjatok az ismétlésért, de ez annyira tetszik! :-) milyen szerencse, hogy egyszer életünkben mégis találkozhattunk egy Észlénnyel! keveseknek adatik meg!...)

2016. nov. 21. 10:46
 33/37 anonim ***** válasza:

Már a kezdet kezdetén igazad volt, BuciMaci!

Ez a kérdés - feltevőjének hozzászólásaival együtt - a "humor" kategóriába való.

(28. válaszoló vagyok.)

2016. nov. 21. 11:10
 34/37 anonim ***** válasza:

A kérdező írta:"Lesz valaki, aki fogja érteni a kérdést?"

Helyesen: Lesz valaki, aki érti a kérdést?

Pistike fel van mászva a fára = Pistike felmászott a fára (macskáról nem írtam).

Mindkét első mondat "magyartalan".

2016. nov. 21. 11:14
 35/37 BringaManó ***** válasza:
100%

ja, igen, jó, hát általában macskával mondják, de mindegy, mert mindkettővel ugyanúgy több sebből vérzik – de ezt most nem részletezem :-)

a fogjával kapcsolatban még mindig nem egészen értem: általában nem szabad a fog-gal jövőidőt képezni?, vagy csak ebben a mondatban fáj, mert itt jó lenne a sima jelen idő is? (...bár itt az a jelen idő is jövő időt jelentene, de ezt szerencsére megengedi A Nyelvtan. Talán. :-)

2016. nov. 21. 11:29
 36/37 BringaManó ***** válasza:

mármint a több sebből vérzést úgy értem, hogy amellett, hogy más kategória, ráadásul erőltetett, rossz példa arra, amikor magyartalanságot szeretne illusztrálni valaki, de a részletezést tényleg máshol kell majd elolvasnotok :-)

(pl. [link]

[link]

stb.)

2016. nov. 21. 13:49
 37/37 anonim ***** válasza:
92%

Nem a Nap megy körbe, körbe hanem a Föld kering a Nap körül. A példád tökéletesen megmutatja a tudatlanságot!

Amiről írsz, az egy régi, tudománytalan megállapítás, félre értelmezés!

Lesz valaki, aki fogja érteni a kérdést?

Látod, te vagy a tudatlan, ugyanis a Nap, sőt az egész naprendszer kering a tejútrendszer közepén lévő szupermasszív fekete lyuk körül.

' A nyelvtan nem véletlenül jött létre. Attól még azok az emberek, akik keverik a fogalmak és szavak jelentését, nem lesznek értelmet hordozó élőlények! '

A nyelvtan mint olyan nem jött létre, hanem a nyelv fejlődésével párhuzamosan mindig is voltak a használatát leíró szabályok. Viszont, és ez a lényeg, ezek időben állandóan változtak. A nyelvtan, amit könyvekben látsz nagyjából annyit jelent, hogy az anyanyelviek így beszélnek és nem fordítva.

'Fejlődés; ez az életünk lényege.'

De ha szerinted ha egy nyelv szókészlete kötött és átvitt értelemben nem használhtunk szavakat, akkor hogy fejlődünk? Magadnak mondasz ellent. Ráadásul a magyar nyelvtan nagyon nem így nézett ki pár évszázaddal ezelőtt, akkor te miért fogadsz el bizonyos változásokat csupán? Miért nem ragaszkodsz konzisztensen az álláspontodhoz?

'"Besírok"? Hová sírjak be? Egy dobozba? Épp itt az ideje elfelejteni ezeket az elmebeteg "csinálmány szavakat"!'

Ha elutasítod a szókészlet időbeli változását, akkor tartsd az álláspontod konzisztesen és a Kazinczy-féle nyelvújítás révén keletkezett szavakat se használd. A bibi az, hogy úgy nem tudnál senkivel kommunikálni.

'Nagy szerencsétek,hogy a TEREMTŐ nem tette fájdalmassá az elmebetegséget...! 😃'

Elég ironikus, hogy egy olyan ember beszél elmebetegségről, aki láthatatlan apucikkal beszélget, aki önmagát küldte el a saját fiaként, hogy a saját maga által kreált bűnöket meg tudja bocsátani nekünk. :)

Nem elsősorban az a baj, hogy hülyeség, amit mondasz, nyilván az, de a nagyobb probléma, hogy még a saját kifacsart logikádat sem követed konzisztensen, és kevés annál idegesítőbb dolog van, mint amikor valaki csak addig követi a saját elveit, amíg neki tetszenek vagy egy önkényesen kijelölt határig. Az egész kérdésed kb. ezen a színvonalon van:

[link]

2016. nov. 24. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!