Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan lehetséges valahová jönni?

Hogyan lehetséges valahová jönni?

Figyelt kérdés

Példa: "Várjál már, jövök én is!" Csakhogy, ez lehetetlen!

Én így fogalmaztam meg: A mindenkori kiinduló pontra való visszatérést jelöljük a "jövök" szóval. Ilyen gyatra anyanyelv használat mellett miképpen engedik ki az iskolákból a gyerekeket? Hihetetlen, mennyire hanyatlik a társadalmunk minden téren! A lényeg: Valahová csak menni lehet!! A kérdésre a helyes válasz: Sehogy!!!

Kik azok, akik értik a leírtakat?

2016. nov. 20. 09:48
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
97%
Fantasztikus meglátás. Sőt, hogy lehet, hogy felkel a nap, mikor csak körbe körbe megy?
2016. nov. 20. 10:07
 2/37 A kérdező kommentje:

Nem a Nap megy körbe, körbe hanem a Föld kering a Nap körül. A példád tökéletesen megmutatja a tudatlanságot!

Amiről írsz, az egy régi, tudománytalan megállapítás, félre értelmezés!

Lesz valaki, aki fogja érteni a kérdést?

2016. nov. 20. 10:41
 3/37 anonim ***** válasza:
95%
Hogyan lehet, hogy "megy a hasa", amikor ott van állandóan ugyanazon a helyen.
2016. nov. 20. 10:42
 4/37 anonim ***** válasza:
100%

Nyelvtanilag kérdésedre a válasz: helyesen, "Várjál már, megyek én is", no de aki akarja, érti így is, érti úgy is, és nem akad ki rajta.

Már ha tudod, hogy mit jelent "kiakadni valamin"! :))

2016. nov. 20. 10:44
 5/37 anonim ***** válasza:
100%
Tehát azt állítod kérdező, hogy a nap nem forog a tengelye körül körbe-körbe?
2016. nov. 20. 10:45
 6/37 anonim ***** válasza:
89%
Ráadásul, hogy képzeled a félreértés szót külön írni, ó mester?
2016. nov. 20. 10:46
 7/37 anonim ***** válasza:
95%
Leborulok előtted, olyan okos vagy... Nekünk anno azt tanították magyar szakon, hogy mindkét változat helyes, sőt, a "jövök" még empatikusabb is, mert a másik nézőpontjába helyezkedsz ilyenkor. De gondolom, te a nyelvészprofesszoroknál is jobban tudod.
2016. nov. 20. 11:20
 8/37 anonim ***** válasza:
95%

A nyelvben vannak szabályok,de van amikor rugalmasan kell kezelni azokat, vagy a hagyomány vagy megszokás erősebb a szabálynál, kb ennyi.

Jössz? Persze , jövök. Egyszerűen megismétli,hogy igen. Innen már kialakul az,ha nem is kérdik,akkor is ezt mondják..

2016. nov. 20. 11:43
 9/37 anonim ***** válasza:
97%
7-es, pont ez jutott nekem is eszembe, hogy a "jövök" a másik szemszögéből nézi a helyzetet, ergo én éppen megyek őfelé, de onnan nézve "jövök" hozzá :D Szerintem teljesen rendben van, a "megyek én is" szintén.
2016. nov. 20. 11:46
 10/37 A kérdező kommentje:
Lehet ellenállni, de minek? A nyelvtan nem véletlenül jött létre. Attól még azok az emberek, akik keverik a fogalmak és szavak jelentését, nem lesznek értelmet hordozó élőlények! Az igazság,igazság marad! Széllel szembe vizelni...? Fejlődés; ez az életünk lényege.
2016. nov. 20. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!