Apollo93 kérdése:
Hogy mondják ezt angolul?
Figyelt kérdés
Ami nem öl meg az acéllá kovácsol2010. ápr. 28. 16:55
11/17 anonim válasza:
Amit te írtál az nem Nietzsche idézet, mert Ő E/1-ben mondta. Magáról mondta ezt.
12/17 anonim válasza:
Akkor is ez a hivatalos fordítás.
13/17 anonim válasza:
"FRIEDRICH NIETZSCHE QUOTES
That which does not kill me makes me stronger.
FRIEDRICH NIETZSCHE, Twilight of the Idols"
Hagyjuk egymást.
14/17 anonim válasza:
Igen kösz ezt én is megtaláltam már nyócvan éve...
Ami nem öl meg az acéllá kovácsol - szerinted ezt jelenti? Nézd már meg a hivatalos fordítását a szeretett Nietzsche idézetednek és meglátod hogy nem ez az (mellesleg leírtam hogy mi a hivatalos fordítása).
Nem gondoltam, hogy ennyire lassú felfogású lehet valaki, de hát nagy az Isten állatkertje...
15/17 anonim válasza:
Nem szoktak szó szerint fordítani szállóigéket és közmondásokat. Pl. a Push up daisies-t sem úgy fordítják, hogy felfelé nyomja a százszorszépet, hanem úgy, hogy alulról szagolja az ibolyát. Pedig sem ibolya, sem szaglás nincs benne. Ha egyszer eljutsz oda, hogy elvégzed a 8 általánost, akkor megtanítják neked, hogy nem lehet mindent egy az egyben átfordítani. A kérdező valszeg erre gondolt, amikor feltette a kérdést. Amit te írtál az sem szó szerinti fordítás, hanem Nietzsche idézete általánosítva. Attól, hogy te egy idézezet átteszel E/1-böl E/2-be, még nem leszel okosabb és akkor is Nietzsche marad. Egy idézetet nem szokás általánosítani. Azért, mert vki azt mondja, hogy országunkat egy lóért, attól még ezt III. Richárd mondta, hiába van áttéve E/1-ből T/1-be.
16/17 anonim válasza:
60%os kötekedő vadbarom, te nagyon nagy szellemi fogyatékos vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!