Vegyes házasságan elők! Ti milyen nyelvet használtok családon belül?
Figyelt kérdés
A barátom lengyel, mi angolul beszélünk egymással, ami nem okoz gondot, mert mindketten magas szinten beszéljük. Nem angol nyelvű országban élünk, az itteni nyelvet én beszélem viszonylag jól, ő alig. Viszont arra gondoltam, hogy mi lesz, ha majd gyerekeink lesznek? Nem szeretném, ha mi angolul beszélünk hozzájuk, mert mindkettőnknek erős akcentusa van és azért követünk el hibákat, még ha nem is látványosakat. Szerintem nem tenne jót nekik, ha tőlünk az angolt tanulná. Én szeretnék megtanulni lengyelül, de azért az elég sok idő, amíg tényleg magas szinten ki tudom fejezni magamat. Akik a párjuktól tanulták a nyelvet, ott hogy oldották meg, hogy meglegyen a rendszeres gyakorlás, de ez mégse menjen a kommunikáció rovására?2016. okt. 30. 11:16
11/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2016. nov. 4. 08:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!